Inschrijvingen april: BMW blijft aan de leiding

De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie, delen het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen mee voor de maand april 2022. Een periode waarin de constructeurs – in alle segmenten – opnieuw te kampen hadden met een tekort aan halfgeleiders en met de gevolgen van het Russisch-Oekraïense conflict voor de bevoorrading van de productie-eenheden met onderdelen. Het feit dat er in april 2022 minder werkdagen waren dan in april 2021 heeft ook bijgedragen tot het gebrek aan evenwicht tussen de twee perioden.

Het aantal inschrijvingen van personenwagens is in april met -23,6% gedaald in vergelijking met april 2021, wat resulteert in een cumulatieve daling van -15,9% in vergelijking met de eerste vier maanden van 2021. Tegelijk blijft de marktpenetratie van geëlektrificeerde auto’s toenemen ten opzichte van 2021.

Merken: BMW on top

Kijken we naar de merken, dan zien we dat BMW zijn leiderspositie behoudt, de top vijf wordt vervolledigd door Volkswagen, Peugeot, Mercedes-Benz en Audi. De volledige rangschikking ziet er als volgt uit:

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending