Inschrijvingen: BMW op kop voor de tweede maand op rij

De maand oktober kende opnieuw een verlaging op het vlak van de inschrijvingen van nieuwe wagens (meer dan 15%) tegenover dezelfde maand in 2017. Eén reden: nog altijd de overgang naar WLTP die we op 1 september maakten.

De tien eerste maanden van dit jaar samengeteld doet de markt het wel nog altijd 3% beter dan in dezelfde periode vorig jaar, met een totaal van 492.616 ingeschreven voertuigen. Dat doet Febiac concluderen dat, ondanks alles, de markt het dit jaar beter zal doen dan vorig jaar (ter herhaling: toen werden er 546.558 eenheden ingeschreven).

Wie staat op kop?

Hoewel Volkswagen de gecumuleerde rangschikking blijft aanvoeren (47.671 nieuwe wagens ingeschreven) voor Renault en Peugeot, kan BMW zich al voor de tweede maand op rij het populairste merk van ons land noemen. Ook in september stond het Beierse merk immers op kop in de rangschikking van de nieuw ingeschreven wagens.
“Dit is een uitzonderlijk resultaat,” verduidelijkt Eddy Haesendonck, President & CEO van de BMW Group Belux. “Ons volledige gamma is inmiddels volledig gehomologeerd volgens de nieuwe WLTP-normen. BMW besliste reeds in de zomer van 2017 om al haar voertuigen te laten homologeren volgens de WLTP normen. Dat biedt niet alleen de grootst mogelijke transparantie naar onze fleetklanten of particulieren, maar dit betekent ook dat al onze modellen snel kunnen geleverd worden.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!