Inschrijvingen februari: bedrijfswagens laten groene cijfers noteren

Traditiegetrouw deelt sectorfederatie Febiac met ons de inschrijvingscijfers van de afgelopen maand. Daaruit blijkt nogmaals dat de fleetsector de motor van de autoverkoop in ons land is en er bij de professionele inschrijvingen zelfs een groei te noteren valt!

De markt voor nieuwe personenwagens liet in februari een daling van het aantal inschrijvingen met -11,9% optekenen. Met 66.148 ingeschreven eenheden wijzen de gecumuleerde resultaten voor de eerste twee maanden van het boekjaar 2022 op een daling van de markt met -10,9% ten opzichte van de in januari en februari 2021 geregistreerde inschrijvingen.

Aan het begin van het jaar 2022 constateert FEBIAC ook een zeer duidelijk verschil tussen de gecumuleerde inschrijvingen van bedrijven (met een lichte groei) en die van particulieren (met een daling). Bovendien wordt de productie van nieuwe auto’s, net als die van andere marktsegmenten, nog steeds sterk verstoord door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders.

Aan de top van het klassement vinden we een vaste naam terug. BMW was vorig jaar al het populairste merk en nestelt zich – nadat Peugeot vorige maand de beste start nam – opnieuw bovenaan de rangschikking. Het Franse merk zakt naar plaats twee, gevolgd door nog drie Duitsers: Mercedes, Audi en Volkswagen. De volledige top 35 kan je hieronder bekijken:

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending