Inschrijvingen juli 2022: slechts 2 merken in top 20 noteren groene cijfers

Naar maandelijkse traditie communiceert maandelijks de resultaten van de verschillende automerken in ons land. De situatie in ons land, veroorzaakt door onder meer de halfgeleidertekorten, blijft ongewijzigd, maar enkele merken weten het beste te maken van de situatie.

In België werden in de maand juli 26.161 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit resultaat betekent een daling met -5,2% in vergelijking met de in juli 2021 behaalde resultaten. Nog steeds gehinderd door langere productietijden als gevolg van diverse componententekorten, vertoont de markt voor nieuwe personenwagens een daling van -14,8% in de eerste zeven maanden van 2022.

BMW blijft ook in juli het populairste merk van ons land. De Müncheners wisten tot eind vorige maand wel 15% minder wagens aan de man te brengen dan over dezelfde zeven maanden vorig jaar. En ook de andere merken in de top 20 laten allemaal rode cijfers noteren, met -47% voor Fiat als grootste uitschieter. Slechts twee merken onder de beste twintig met groene cijfers: Toyota (+31%) en KIA (+17%).

We horen bij meerdere merken echter positieve geluiden over de productieketen, hopelijk wordt de grote leveringsachterstand de volgende maanden dan ook weggewerkt en zien we nog meer positieve cijfers opduiken in de persberichten van Febiac. Hieronder kan u alvast de volledige top 30 voor de eerste zeven maanden van dit jaar nalezen.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending