Is de bedrijfswagen een communautair (non-)debat? (video’s)

Wordt de bedrijfswagen een communautair (non-)debat? In Vlaanderen heeft de studie van het Federaal Planbureau immers niet veel stof doen opwaaien terwijl de Franstalige politici er allemaal hun zegje over wilden doen. Is dat omdat er (veel) meer bedrijfswagens in het noorden van het land rijden?Zelfs Europa neemt het “regime van de bedrijfswagen die dikwijls met een tankkaart gecombineerd worden” op de korrel … zonder echte nieuwe elementen aan te brengen.

In elk geval, hierbij een overzicht van de reacties van de laatste dagen…LAurette

Laurette Onkelinx (PS): “Twee voorstellen”

Bij Bel RTL kwam PS-parlementariër Laurette Onkelinx terug op het ‘dossier’. “Momenteel is er in het parlement een groot debat gaande rond de bedrijfswagen. We komen met twee voorstellen.” Ontdek ze in deze video.

Het tweede voorstel dat te maken had met huisvesting, werd reeds enkele maanden geleden door Benoît Cerexhe, fractieleider van cdH in het Brusselse parlement, geopperd. En voor hem door BECI, de Brusselse ondernemingskamer.

LutgenBenoît Lutgen (cdH): “De Road-Shift kaart”

Enkele dagen voordien reageerde cdH eveneens op de publicatie van de studie van het Federaal Planbureau. Volgens president Benoît Lutgen komt deze studie goed van pas om de discussie over de verbetering van de mobiliteit en de levenskwaliteit op gang te trekken. “De bedrijfswagen is een absurde salarispolitiek”, had hij geopperd voor hij ondanks alles, het voorstel voor het behoud van het fiscale voordeel te behouden via een Road-Shift kaart, op tafel gooide.Ecolo

Patrick Dupriez (Ecolo): “Een wereldrecord”

Afgelopen zondag werd Patrick Dupriez, co-president van Ecolo, uitgenodigd in de uitzending ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op RTL-TVI. Tijdens zijn betoog beweert hij dat België een wereldrecord op zijn naam heeft staan door 6 keer meer te subsidiëren voor een afgelegde kilometer per bedrijfswagen dan per trein. Touring heeft andere argumenten. Ontdek ze in deze video. Te noteren dat Ecolo net voor de publicatie van de studie zelf reeds op de proppen kwam met een eigen versie van een mobiliteitsbudget.

 

#Fleet Management
Trending