Is de overname van LeasePlan door ALD afgerond op 28 april 2023?

De raad van bestuur van ALD heeft besloten een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen op 28 april 2023 om de overname van LeasePlan door ALD goed te keuren. De afronding van de transactie zou op dezelfde dag plaatsvinden.

Tegelijkertijd kondigt ALD de ondertekening aan van een overeenkomst om haar dochterondernemingen in Ierland, Portugal en Noorwegen en de dochterondernemingen van LeasePlan in Luxemburg, Finland en Tsjechië te verkopen aan Crédit Agricole Consumer Finance en Stellantis.

Deze verkopen zouden plaatsvinden in de context van de verbintenissen die ALD is aangegaan in het kader van de goedkeuring door de Europese Commissie van haar overname van LeasePlan.

De voltooiing is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties en de mededingingsautoriteiten en de afronding van de overname van LeasePlan door ALD.

De vloot van deze zes entiteiten vertegenwoordigde ongeveer 100.000 voertuigen, of 3% van de totale gecombineerde ALD- en LeasePlan-vloot op 31 december 2022.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview