Is de Zweedse Bilia Holding een toekomstige mega concessiehouder in België?

Na de overname van verschillende concessies van Mercedes-Benz door de Zweden van Anders Hedin Invest, heeft nog een andere Zweedse groep interesse in de distributiemarkt in ons land: Bilia Holding.

Bilia is al aanwezig in de Belux (met Philippe Emond) bij verschillende BMW concessies in Aarlen, Libramont en Luxemburg en creëert nu een Belgisch filiaal onder de naam Bilia Holding Flanders. Volgens de gedeputeerde CEO van de groep, Stefan Nordström, handelt Bilia altijd op deze wijze wanneer het zich in een land wil vestigen. Het is met andere woorden op zoek naar enkele goede deals in België, en dan vooral in Vlaanderen. Maar momenteel is nog geen enkele aankoop beklonken.

Buiten Zweden en de Belux is Bilia ook actief in Noorwegen en Duitsland. De groep vertegenwoordigt reeds BMW en Mini, Volvo, Hyundai, Toyota en Lexus, maar ook Renault, Dacia en Alpine. Daarnaast heeft Bilia ook activiteiten in olieproducten, financiële diensten gelieerd aan de automobielsector en bezit de holding enkele car washes. In totaal gaat het om 130 vestigingen!

Een dossier om te volgen!

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!