JLR Metropool en JLR Peeters fuseren

Geen buitenlandse overname deze keer, maar een fusie tussen twee Belgische dealers. HLR Metropool en JLR Peeters bundelen de krachten. De nieuwe holding is met een honderdtal medewerkers, een omzet van 105 miljoen euro en een Jaguar Land Rover marktaandeel van 15% in België de grootste Jaguar land Rover retailer van de Benelux, eentje met vestigingen in Schoten, Aartselaar en Herentals.

De families Adriaenssens en Peeters met samen meer dan zestig jaar Jaguar Land Rover ervaring en een sterke positie in hun regio, versterken met deze fusie hun lokale verankering en nemen door consolidatie het voortouw.

Deze samenwerking is een bundeling van krachten met behoud van de eigen sterktes. Alle vestigingen blijven met hun gekende medewerkers zoals vanouds dezelfde, vertrouwde diensten aanbieden. De 3 bedrijven zullen onder de vlag JLR Metropool varen, waarbij garage Peeters Motors wordt omgedoopt tot JLR Metropool Kempen.

De familiale aandeelhouders blijven aan boord via een nieuwe holding met de familie Adriaenssens (JLR Metropool) als referentieaandeelhouder.

“Deze fusie creëert synergiën, schaalvoordelen en opportuniteiten op diverse domeinen voor onze klanten, medewerkers en leveranciers. Wij werken vanaf dag 1 samen met hetzelfde doel en voor hetzelfde eindresultaat,” verklaart woordvoerder Werner Elen. “Wij geloven allen rotsvast in deze consolidatie met behoud van onze eigen identiteit en sterke regionale verankering. Wij starten samen dit nieuwe verhaal met veel ambitie voor verdere groei.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview