Kaat Van Severen (Alcomotive): “Sommige bedrijven houden sinds juni 2020 rekening met WLTP”

Kaat Van Severen werd onlangs gepromoveerd tot Head of Alcomotive Fleet & Mobility Solutions. Ze vertegenwoordigt nu naast het merk Hyundai ook MG, Suzuki, SsangYong en Isuzu. Ze heeft ook geantwoord op onze vragenlijst.

Wat waren de meest opvallende trends tijdens 2020 bij uw klanten?

Het uitstelgedrag, maar ook het feit dat vele bedrijven nu net de tijd hebben genomen tijdens de lockdown om hun carpolicy eens grondig te analyseren. TCO werd onder de loep genomen, we kregen veel vragen rond vergroening, welke modellen ze vanaf 2021 zouden kunnen opnemen etc.

Hoe hield u contact met uw klanten de afgelopen maanden? Hebben de lockdowns ervoor gezorgd dat de digitalisering versneld werd?

We zaten net zoals iedereen ‘in ons kot’ en in het begin zeker wat onwennig achter ons scherm bij de eerste videocall. Vandaag zijn we dat allemaal gewoon, hebben we regelmatig via videocall contact met onze klanten en ervaren zowel wij als onze klanten dat dit soms efficiënter is. Maar natuurlijk missen we het persoonlijke contact !

Zette de trend naar elektrificatie zich door bij uw klanten? Wat verwacht u op dat vlak van 2021?

Vooral bij de grotere vloten worden er meer en meer plug-in hybrids en full EV’s opgenomen. Een trend die zich in 2021 zeker zal verder zetten. Mensen met autonomiestress kunnen we vandaag bij Hyundai gerust stellen aangezien die ranges bij ons makkelijk boven de 400 km gaan. Met de modellen die Hyundai nog in petto heeft voor 2021 zetten we verder in op die trend van electrificatie. Met Tucson Plug in Hybrid, Santa Fe Plug in Hybrid en binnenkort Ioniq 5 full electrisch bieden we naast onze bestaande EV’s een oplossing voor vele vloten, groot of klein.

Ook in 2021 mag men kiezen tussen NEDC 2.0 en WLTP voor de fiscale berekeningen van de bedrijfswagens. Maar wat heeft uw voorkeur en waarom?

We moeten binnenkort allemaal de overgang maken naar WLTP, en sommige bedrijven houden reeds sinds juni 2020 rekening met WLTP. Korte pijn dan maar?

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Ik rij reeds meer dan een jaar volledig electrisch met de Kona EV. Maar als binnen enkele maanden de nieuwe full elektrische Ioniq 5 uitkomt, zou die mij wel eens kunnen verleiden!

Hebt u tijdens de lockdown periodes ook positieve zaken ontdekt/geleerd?

Het is me opgevallen hoe we als mens aan elkaar hangen, dat we menselijk contact nodig hebben en hoe hard we elkaar kunnen missen. Moederkesdag of verjaardagen in ‘ons kot’ werden plots voor veel mensen een echt evenement met stoep bezoekjes, zelf gebakken taarten etc. En aangezien we thuis werken hebben we wat meer tijd om die taart te bakken en eens een mooie wandeling te doen. En daar kan je echt energie uit putten.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Moorkens Antwerpen – Filiaal Deurne 2100 Deurne
Moorkens Antwerpen – Filiaal Berchem 2600 Berchem
Moorkens Antwerpen – Filiaal Mechelen 2800 Mechelen
Moorkens Antwerpen – Filiaal Brasschaat 2930 Brasschaat
Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
Devisch Veurne 8630 Veurne
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Brugge 8000 Brugge

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse

Selected FLEET Dealers

Suzuki Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Sterckx Motors 1500 Halle
Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending