Kaat Van Severen (Hyundai): “2020 zal veel bedrijven wakker schudden”

Bij Hyundai beschikken ze over een groot palet aan motoren: mild hybride, hybride, plug-in, elektrisch, waterstof en natuurlijk ook benzine en diesel. Maar op welk paard wed je best in de fiscale race van 2020? FLEET.be vroeg het aan de Fleet Manager van de Koreaanse constructeur, Kaat Van Severen.

Wat zal volgens u de impact van de nieuwe fiscaliteit van 2020 zijn op de fleetmarkt?

Er zijn vandaag bedrijven die weinig of geen rekening houden met de aftrekbaarheid. En zij gaan natuurlijk de kost van hun wagen zien stijgen. Bedrijven gaan in 2020 dan ook meer naar de CO2 kijken om zo een gunstigere aftrekbaarheid te bekomen, maar ook de Total Cost of Ownership zal sterker in de gaten gehouden worden. Meer hybrides, plug-ins en elektrische wagens zullen dan ook aan bod komen in de vloten, iets wat wij ook al bij Hyundai merken.

Bent u eerder Fleet Manager of Mobility Manager?

Vandaag adviseren wij bedrijven naar hun vloten toe. Waar het vroeger om de auto ging, draait het nu om mobiliteitsoplossingen, laadinfrastructuur, TCO en natuurlijk de op til staande fiscaliteit. Dus ik zou eerder Mobility Manager zeggen.

Particulieren keren diesel de rug toe. Hoe zit dat bij de vloten?

Bij particulieren merken we effectief een shift bij Hyundai. Bij de vloten grijpen nog veel bedrijven naar diesel. Maar dat heeft te maken met de lagere CO2 en de gunstigere aftrekbaarheid. Maar hybrides, plug-ins en volledig elektrische wagens zitten wel in de lift door hun gunstigere aftrekbaarheid en het voordeligere Voordeel Alle Aard.

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Momenteel is dat de Ioniq Hybrid, maar ik ben klaar om de elektrische switch te maken. Laadpaal staat klaar, laadpaal is aangevraagd dus ik rij binnenkort met een volledig elektrische Hyundai Kona.

Autonome wagens: een goed idee of het einde van het rijplezier?

Voor mij het einde van het rijplezier omdat ik heel graag met de auto rijd. Het is een beetje mij escape room. Autonoom rijden heeft natuurlijk zijn voordelen. Er zullen minder ongevallen gebeuren en iedereen gaat makkelijker met de auto kunnen rijden, die gaat dus toegankelijker worden. Maar ik rij zo graag met de auto dus … (denkt na) ik vind het een moeilijke keuze (lacht).

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview