KAR neemt CarsOnTheWeb over

KAR Auction Services, een globale speler op het gebied van remarketing van voertuigen en technologiediensten, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt om het in België gevestigde CarsOnTheWeb (COTW) over te nemen. Met de potentiële transactie gaat ongeveer 91 miljoen euro in contanten gepaard en bijkomend 65 miljoen euro over een bepaalde periode, afhankelijk van bepaalde voorwaarden en de performantie van COTW. Beide bedrijven verwachten de transactie in het eerste kwartaal van 2019 te zullen afronden, onder voorbehoud van het bekomen van bepaalde wettelijke goedkeuringen.

COTW is een online veilingbedrijf voor de autohandel in continentaal Europa dat OEM’s, vlooteigenaren, autohandelaren en dealers naadloos met elkaar verbindt. De overname zal, na voltooiing, de internationale strategie van KAR bevorderen en het sterk portfolio van fysieke en online veilingmarkten in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. KAR is ook van plan om de technologieën, data analytics en andere ondersteunende diensten van COTW te gebruiken en in heel Europa in te zetten.

Complementariteit

“CarsOnTheWeb is een toonaangevend remarketingplatform op het Europese vasteland, gespecialiseerd in de verkoop van auto’s over de grenzen heen. Door de toetreding van COTW tot onze familie van bedrijven kan KAR zich onmiddellijk verankeren in de internationale markt”, aldus Jim Hallett, voorzitter en CEO van KAR. “Het bewezen, winstgevende bedrijfsmodel van CarsOnTheWeb brengt onze organisatie technologische innovatie, ervaren leiderschap en een actief Europees klantenbestand bij. Als de deal rond is, zal de complementariteit van beide bedrijven de verdere groei van KAR bewerkstelligen en kunnen we onze klanten meer globale en geïntegreerde oplossingen bieden.”

Met verkoopsentiteiten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje biedt COTW zijn verkopers in deze landen en zijn kopers uit meer dan 50 landen een breed scala van autoveilingen, transport en ondersteunende diensten aan. De online en mobiele tools van het bedrijf zijn beschikbaar in 19 talen en bieden realtime zoek-, biedings-, betalings- en logistieke functionaliteiten. In  97% van de transacties worden voertuigen verkocht over de landsgrenzen heen, wat ondersteund wordt door processen op het vlak van betalingen conform de BTW-regelgeving, overdracht van documenten en naverkoop.

Na afsluiting van de transactie is KAR van plan om de huidige operationele entiteiten, de medewerkers en het management team van CarsOnTheWeb te behouden. Johan Meyssen, CEO van COTW, zal rechtstreeks aan Benjamin Skuy rapporteren.

“KAR en hun gelieerde merken zijn één van de meest gewaardeerde en gerespecteerde namen in onze sector”, aldus Meyssen. “We kijken uit naar het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen en het benutten van de expertise en talenten van beide bedrijven om de groei te stimuleren en onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

#Auto #Internationaal

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending