KIA e-Niro populair bij lokale overheden

Met zijn breed aanbod van geëlektrificeerde voertuigen is KIA aan een gestage opmars bezig in de vloten. Overigens niet alleen bij bedrijven, maar ook steeds meer bij openbare diensten en lokale overheden.

Zo nam de stad Brugge onlangs haar eerste elektrische dienstwagen, een KIA e-Niro, in gebruik. Het voertuig zal gebruikt worden door de dienst Public Relations en Onthaal, die onder meer instaat voor het vervoer van de burgemeester en schepenen. De twee dieselwagens van de stad, met allebei zo’n 300.000 kilometer op de teller, zijn nu definitief verleden tijd.

“Het was hoog tijd om ze te vervangen door elektrische wagens. We moeten het goede voorbeeld geven”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

De stad Brugge koos voor de Kia e-Niro omwille van de grote autonomie en de competitieve prijs.

“Op termijn zullen we al onze stadswagens vervangen door elektrische wagens”, vult schepen van Energie Minou Esquenet (CD&V) aan.

Ook in Oud-Turnhout zet men volop in op duurzame mobiliteit. Daar werd eveneens een oude dieselwagen van de technische dienst vervangen door een KIA e-Niro. Die aankoop gebeurde via de aankoopcentrale van Fluvius. De gemeente investeert op korte termijn ook in extra laadpalen verspreid over de gemeente. Tevens komt er een autodeelsysteem met 1 elektrische personenwagen en 1 bestelwagen.

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending