KIA Plan S: 11 nieuwe EV’s in vijf jaar

KIA heeft grote plannen en die gaan hand in hand met de snelle elektrificatie van de modellen. Intern noemen ze het Plan S: een roadmap voor alle voertuigen die er de komende maanden en jaren aankomen.

Het is ondertussen geen geheim meer dat de Koreaanse constructeur sterk bezig is met zijn geëlektrificeerd gamma. De PHEV-versies van de Ceed SW, Xceed, Niro en Sorento zijn niet alleen een volwaardig alternatief voor de veelrijders die vroeger voor diesel kozen, maar bovendien zijn ze fiscaal interessanter. Ook met zijn full electric modellen maakt KIA het verschil: zo blijkt uit verschillende onafhankelijke testen dat ze de beloofde autonomie ook halen. Wat zeker geen vanzelfsprekendheid is in dit relatief nieuwe marktsegment. En natuurlijk blijft KIA met zijn 7 jaar garantie uniek in de markt.

Plan S: nieuwe modellen tussen 2020 en 2025

Steve Nys,Fleet Manager KIA Belgium

Maar KIA heeft nog grote plannen voor de (nabije) toekomst. In het structureel business plan van de groep (Plan S) van 2020 naar 2025 staan alle geëlektrificeerde modellen die tussen 2020 en 2025 op de markt komen.

Steve Nys, Fleet Manager bij KIA Belgium: “Dit gaat niet over concept cars of modellen die mogelijk komen. Dit is een planning waarbij alle lanceringsdata strikt zullen gerespeceerd worden. Iets wat heel belangrijk is in onze bedrijfsfilosofie: we deliver what we promise. Het eerste model dat we nog dit jaar in de showrooms zullen zien, is de EV6. Gebouwd op het Electric-Global Modular Platform, dat ook voor andere geëlektrificeerde modellen zal gebruikt worden. Ik mag nu al zeggen dat dit echt een referentie zal worden in het segment van de EV’s: een autonomie tot 510 km, in 4,5 minuten 100 km opladen aan een ultrasnelle lader en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden. Het platform gebruikt een vlakke batterij die over de hele lengte van de wielbasis gaat, wat zorgt voor een zeer ruim interieur. KIA zal in deze periode – naast een aantal plug-in hybrides – in totaal 11 full electric modellen op de markt brengen.”

De KIA EV6 zal een referentie worden in het segment van de EV’s.

Nieuwe mobiliteitsoplossingen voor metropolen

Ook nog een verrassing in de plannen van KIA: de constructeur werkt aan de ontwikkeling van Purpose Built Vehicles, wat elektrische lichte bedrijfsvoertuigen zijn.

Steve Nys legt uit wat dat juist inhoudt: “Het zijn geen standaardvoertuigen maar op klantenmaat gemaakte lichte bedrijfsvoertuigen. We zien hier een groot potentieel omdat de klassieke lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotoren steeds meer geweerd worden uit metropolen met strenge emissienormen. De vraag naar groene voertuigen zal dus alleen maar stijgen. En daar zullen wij een antwoord op geven met deze voertuigen. De eerste zullen in de loop van volgend jaar op de markt komen.”

#Advertorial #Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending