Kia XCeed PHEV : un crossover urbain, sportif et fiscalement incontournable

De Kia XCeed, de SUV van de Ceed-familie, zit in het nieuw. Het design en de technologie werden opgefrist, terwijl de fiscaalinteressante plug-in hybride aandrijflijn aan boord bleef.

Plug-in hybrides besteld voor 1 juli volgend jaar blijven van de maximale fiscale aftrekbaarheid genieten, de opfrisbeurt van de XCeed komt dan ook geen moment te vroeg. Je herkent het populairste model binnen het Ceed-gamma aan zijn nieuwe ledkoplampen en radiatorrooster, maar ook de diffusor achteraan en het discreet uitlaatdesign. Sportief, stedelijk en avontuurlijk zijn de sleutelwoorden in het nieuwe design. De nieuwe Kia XCeed zal naargelang de specificaties worden aangeboden in maar liefst 12 lakkleuren, waaronder drie nieuwe, uiterst opvallende kleuren: Lemon Splash, Celadon Spirit Green en Yuca Steel Grey.

Binnenin is de nieuwe middenconsole lichtjes naar de bestuurder gericht, voor een betere connectie met het voertuig, terwijl het zwevende aanraakscherm los staat van het dashboard. Met een hoge zitpositie en grotere bodemvrijheid ten opzichte van een conventionele hatchback biedt de Kia XCeed bestuurders een sportievere rijhouding en ook een beter zicht op de weg. De inrichting werd dan weer op ruimte afgestemd. Qua interieur en bagageruimte moet de nieuwe XCeed immers niet onderdoen voor de meest verkochte grotere modellen van Europa.

Fiscaalvriendelijke PHEV

Ook qua connectiviteit en veiligheid speelt de nieuwe XCeed zijn rol. Android Auto en Apple Car Play zijn standaard geïntegreerd, net als meervoudige Bluetooth connectie of de integratie van je agenda. Via Kia Connect worden dan weer live gegevens opgehaald zodat je GPS de snelste weg kiest of je een vrije parkeerplaats vindt. De veiligheid wordt dan weer gewaarborgd door onder meer een dodehoeksassistent, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, botswaarschuwing met voertuig- en voetgangersdetectie, de intelligente waarschuwing voor snelheidsbeperkingen, de rijstrookassistent, de snelwegassistent en de automatische grootlichten.De XCeed is met andere woorden één van de rijkelijkst uitgeruste wagens van zijn segment.

Het belangrijkste is echter de aandrijflijn, die een 8,9 kWh grote lithium-polymeerbatterij en een 44,5 kW sterke elektromotor verenigt met een zuinige 1.6 GDi-viercilindermotor. Genoeg om de CO2-uitstoot onder die belangrijke 50 gram te houden, wat een gunstige fiscale aftrekbaarheid voor de fleet manager en een laag VAA voor de bestuurder betekent. Anderzijds zorgt de grote batterij voor een elektrische autonomie van 48 km, genoeg om de meeste pendeltochten naar het werk volledig elektrisch te kunnen afleggen. Functies die stuk voor stuk ervoor zorgen dat de nieuwe XCeed een ideale toevoeging voor uw vloot is.

Wil je alles te weten komen over de nieuwe Kia XCeed? Klik dan hier.

#Advertorial

Autres articles récents

Inscrivez-vous maintenant à FLOW, l’e-letter hebdomadaire de FLEET.be !

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview