Lancia verrijst volgend jaar in zes landen… waaronder België!

Lancia is bezig aan een revival. Met de Pu+Ra HPE lichtte het merk al een tipje van de sluier, nu weten we ook in welke landen het Italiaanse merk zich zal herlanceren.

Volgend jaar is Lancia terug van nooit helemaal weggeweest. Het Italiaanse merk zal aanvankelijk gelanceerd worden in Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk, Portugal en … ook België! Volgens Lancia zijn deze landen namelijk verlekkerd op alles wat in Italië gemaakt wordt,

Het proces van vernieuwing van het distributiemodel begon met de presentatie van de nieuwe Corporate Identity in de Milanese flagship store. Deze verandering zal in de eerste helft van 2024, voor de lancering van de nieuwe Ypsilon, in het hele Italiaanse en buitenlandse netwerk zijn voltooid.

Het nieuwe, efficiënte en innovatieve distributiemodel omvat een geselecteerd aantal dealers en is gebaseerd op een kernconcept van de Lancia Renaissance: compromisloze kwaliteit. De nieuwe showrooms zullen klanten een totaalervaring bieden, zowel online als offline, waarbij een “huiselijk gevoel” wordt gecreëerd met behulp van materialen, kleuren en aandacht voor detail, geïnspireerd op Italiaanse architectuur en design.

De Lancia roadmap

Lancia heeft een robuuste en ambitieuze roadmap, waarin snelle vooruitgang wordt geboekt zoals voorzien in het strategische plan “Dare Forward” van Stellantis. Het doel is om van Lancia een geloofwaardig, gerespecteerd en gewild merk op de Europese premiummarkt te maken, steunend op drie fundamentele pijlers: elektrificatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Het tienjarig strategisch plan van Lancia voorziet in de introductie van drie nieuwe modellen, om de twee jaar één, te beginnen in 2024 met de introductie van de nieuwe Ypsilon, die ook nog met verbrandingsmotoren wordt aangeboden. Vanaf 2026 lanceert Lancia alleen nog maar 100% elektrische modellen en vanaf 2028 verkoopt het alleen nog maar 100% elektrische auto’s.

Het strategisch plan zal veel aandacht besteden aan duurzaamheid, zoals blijkt uit het gebruik van innovatieve materialen: 50% van de aanraakbare oppervlakken zal eco-duurzaam zijn.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending