Langeduurtest Opel Insignia Grand Sport GS Line: Duitse kilometervreter

Door de voortschrijdende elektrificatie is een langeduurtest door de redactie van FLEET met een diesel alweer even geleden. De zelfontbranders zijn echter nog altijd de favoriete krachtbron van menig veelrijder. Een van de sterkhouders in het middenklasse segment is de Opel Insignia. Een model dat tussen al het premium-geweld misschien een beetje miskend is. Of dat terecht is, zal deze langeduurtest uitwijzen …

De testwagen die de Opel-invoerder ons voor de kiezen schuift, is een Opel Insignia Grand Sport GS Line met een handgeschakelde zesbak. Onder de motorkap van deze sportief ogende berline schuilt een 1.5 turbodiesel goed voor 122 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Duitse degelijkheid

Opel profileert zich al jaren als “degelijk Duits” en technologisch geavanceerd maar dan wel betaalbaarder dan de gekende Duitse premiumconcurrenten. Sinds Opel deel uitmaakt van Stellantis, mogen we dat “Duits” wel wat nuanceren. Zoals dat gaat bij joint ventures en overnames, wordt meteen gekeken naar synergieën op alle vlakken, waaronder ook technologische. Dit gezegd zijnde, vaart Opel wel nog altijd zijn eigen koers op het vlak van design en “look and feel”. De kans dat je een Insignia verwisselt met een Peugeot 508 is dan ook nihil.

Klassiek interieur

Wanneer je plaats neemt achter het stuur van de Insignia, valt de eigen stijl meteen op. Die is niet flashy of over the top maar wel logisch en klassiek. Dus nog behoorlijk wat knoppen, onder andere voor de klimaatregeling en de radio. Weliswaar geflankeerd door het obligate en centraal geplaatste touchscreen en knoppen op het stuur. De zetels zitten comfortabel en hebben een AGR-certificaat. De goede ergonomie zorgt ervoor dat je voldoende steun voor rug en benen hebt, zodat de Insignia zijn reputatie van comfortabele kilometervreter kan waarmaken.

Al vanaf het 1ste uitrustingsniveau (Edition) is de Insignia standaard uitgerust met onder meer een automatische airco (2 zones ), elektrisch bediende ruiten voor-en achteraan, een regen-en lichtsensor, mistlampen en een cruise control. Onze testwagen is ook uitgerust  met een Multimedia Navi Pro-systeem dat compatibel is met zowel Apple CarPlay als Android Auto.

Rijhulpsystemen

De Opel Insignia is uitgerust met alle rijhulpsystemen die je mag verwachten in dit segment: een digitale achteruitrijcamera,  een vooraanrijdingsassistent met automatische noodstop en voetgangersdetectie, een rijstrookassistent en dodehoekwaarschuwing.

Daarnaast gaan Opel prat op zijn adaptieve IntelliLux LED Pixel Light-verlichting, welke uitpakt met 168 ledsegmenten in plaats van 32 voordien. Dat zorgt niet alleen voor een meer krachtige verlichting maar bovendien is het verlichte deel voor de auto groter.

Langeduurtest

In de volgende artikels brengen we u onze eerste rij-impressies met de Opel Insignia. Zoals steeds wordt de duurtest door meerdere redacteurs gereden. Verschillende rijstijlen zullen ons realistische verbruikscijfers opleveren. Bovendien helpt het om een genuanceerd beeld te krijgen van de kwaliteiten van de Insignia. We kijken alvast uit naar lange ritten, want Opel zet een autonomie voorop van 1.000 km. Met de (plug-in) hybrides en elektrische auto’s die we de afgelopen jaren getest hebben, was dat alvast een utopie.

Fleet facts

Leasingbudget: € 618
Normverbruik gemengd: 3,8 l/100 km
CO2-uitstoot: 99 g/km
CO2-bijdrage per maand: €31,71
Fiscale aftrekbaarheid: 70,5%
VAA per maand: €220 euro/maand

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Stellantis & You Drogenbos 1620 Drogenbos
Opel Beerens 1932 Zaventem
Autostad Leuven 3020 Leuven
Opel Proxicar 6020 DAMPREMY
Opel Devergnies 7100 LA
Imacar Sint-Niklaas – Opel 9100 Sint-Niklaas
Imacar Dendermonde – Opel 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine