Lease Car of the Year 2013: Mazda 6 wint met vlag en wimpel

Mazda 6-w800-h2200Mazda werd verrassend tot winnaar gekroond van de prestigieuze “Lease Car of the Year”-verkiezing die jaarlijks door Alphabet wordt georganiseerd. Renault, Volvo en Lexus verzilverden elk een categorietitel met respectievelijk de Clio (Economy), V40 (Business) en GS (Executive).

Wie zou in de voetsporen treden van de BMW 1-Reeks, die zich in 2012 de titel van “Lease Car of the Year” toe-eigende? Een Duitser, een Fransoos, een Zweed? Neen hoor: een Japanner! De Mazda 6 komt niet alleen als categoriewinnaar (Business +) uit de bus, maar rijft ook de felbegeerde “Lease Car of the Year 2013”-overwinning binnen. Het startschot voor de verkiezing werd op 7 januari gegeven met de selectie van drie genomineerden per segment. De jury, waarin ook de redactie van FLEET magazine zetelde, onderwierp de 12 weerhouden modellen aan een uitgebreide en leerrijke wegtest.

Op alle fronten

Motor, overbrenging, weggedrag, remwerking, uitrusting, besturing, praktische aspecten, enzovoort: alles werd onder de loep genomen. Elke auto werd bovendien op objectieve criteria beoordeeld, zoals verbruik/CO2-uitstoot, VAA, leasetarief, leveringstermijn en de kwaliteit van de invoerder en het dealernet. Kortom, het moest op alle fronten goed zitten om met de overwinning aan de haal te kunnen gaan.

Resultaten

Economy

 1. Renault Clio (Best in Class)
 2. Peugeot 208
 3. Ford B-max

Business

 1. Volvo V40 (Best in Class)
 2. Volkswagen Golf
 3. Mercedes-Benz A-Klasse

Business +

 1. Mazda 6 (Best in Class + Lease Car of the Year)
 2. Ford Kuga
 3. Citroën C4 Aircross

Executive

 1. Lexus GS (Best in Class)
 2. BMW Gran Coupé
 3. Hyundai Santa Fe

Frédéric De Backer

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!