LeasePlan Belgium voert Mobility Card in

Mobility CardLeasePlan Belgium breidt zijn dienstverlening op vlak van mobiliteit uit. Dat doet de leasemaatschappij door te kiezen voor het platform van XXImo en brengt de LeasePlan Mobility Card op de markt. Met dit concept biedt LeasePlan zijn klanten een perfect middel om iedere werknemer een op maat gemaakte mobiliteitsoplossing aan te reiken. De LeasePlan Mobility Card biedt verschillende manieren van zakelijk reizen aan, afhankelijk van de behoefte van de medewerker: auto, tram, trein, bus, deelfietsen, deelauto’s, parkeren en elektrisch laden.

Vanaf juni 2015 kunnen de klanten van LeasePlan Belgium beschikken over de LeasePlan Mobility Card die op meerdere vlakken differentiërend is. Organisaties die klant zijn van LeasePlan kunnen vanaf dan iedere werknemer voorzien van een Mobility Card, zelfs diegenen die niet beschikken over een leasewagen. Met deze kaart ondersteunen LeasePlan Belgium en XXImo de groeiende mobiliteitsbehoeften van klanten, die op deze manier niet meer hoeven om te kijken naar het regelen, beheren en betalen van onkostennota’s van zakelijk reizen, ongeacht het gekozen vervoersmiddel. Het platform registreert alle kosten rond zakelijke mobiliteit en voegt ze allemaal samen op één overzichtelijke factuur. Zo kunnen bedrijven fors besparen op de administratie die mobiliteit met zich meebrengt.

LeasePlan lanceert in dit kader, in samenwerking met XXImo, ook een nieuwe app. Via deze app kunnen gebruikers onmiddellijk hun actuele mobiliteitsbudget raadplegen en kunnen ze zien waar er in de buurt bijvoorbeeld een taxi, trein, laadlocatie of parking te vinden is. Met behulp van de app kan men niet enkel een station of halte in de buurt vinden, zelfs een volledige reis met het openbaar vervoer kan gepland worden. De kaarthouders kunnen online hun transacties bekijken en het type diensten waarvan zij gebruik kunnen maken via hun werkgever. Ook een servicedesk die zeven dagen per week bereikbaar is, is ter beschikking. Deze app is beschikbaar via zowel IOS als Android.

XXImo: wat is dat?

XXImo ontwikkelt en levert een uniek mobiliteitsmanagementsysteem waarmee organisaties hun zakelijke reizigers optimaal ondersteunen. Met het XXImo-platform is het mogelijk om al het zakelijke verkeer te plannen, te administreren en te betalen. Een werknemer bepaalt daarbij zelf wat de beste manier is om van A naar B te reizen. Alleen met de auto, met de auto en het openbaar vervoer of een combinatie van taxi, fiets en openbaar vervoer. Daarnaast kan een werknemer een hotel of vergaderlocatie boeken en betalen met XXImo. Organisaties beheren via een portal alle kosten van mobiliteitsdiensten. Alle transacties komen op één gespecificeerde verzamelfactuur te staan die ook te gebruiken is voor de btw-opgave. XXImo betekent een stuk minder administratief werk met financieel voordeel als gevolg. Meer informatie is te vinden op www.xximo.be.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!