LeasePlan Belux neemt tweede grootste bestelling e-Golfs in ontvangst voor eigen personeel

LeasePlan Belux neemt een levering van 40 e-Golfs in ontvangst voor zijn eigen personeel. Dat is tot op vandaag de op een na grootste bestelling van e-Golfs in België en Luxemburg. Deze stap kadert in de ambitie van LeasePlan om zijn bedrijfsvloot tegen 2021 volledig elektrisch maken.

De levering kadert in de duurzaamheidsstrategie die LeasePlan in 2017 aankondigde om onder meer de eigen bedrijfsvloot tegen 2021 elektrisch te maken.

Johan Portier, Managing Director LeasePlan Belux: “We willen het goede voorbeeld geven en het algemene milieubewustzijn vergroten door onze bedrijfsvloot tegen 2021 elektrisch te maken; een actie die naadloos aansluit op onze missie om onze bedrijfsvloot tegen 2030 volledig emissieloos te maken. Door het goede voorbeeld te geven, willen we consumenten, bedrijven en politici betrekken in de overgang naar elektrisch rijden. We zullen iedereen zo goed mogelijk helpen om het meeste uit hun elektrische voertuig te halen, van laadmogelijkheden tot service en onderhoud. We hopen dat veel andere bedrijven en consumenten ons voorbeeld zullen volgen.”

LeasePlan Belux gaf zijn medewerkers een intensieve begeleiding om de overstap van een verbrandingsmotor naar een elektrische zo makkelijk mogelijk te laten verlopen en de onzekerheden en vooroordelen ten opzichte van elektrisch rijden weg te halen.

Bart Massin, elektrisch mobiliteitsexpert die LeasePlan Belux bijstaat om zijn elektrische ambities waar te maken: “Voor 90 tot 95%  van het woon-werkverkeer kan je je voertuig thuis opladen of op het werk. Je vakantie zal je moeten plannen, dat klopt. Hier kan een app je helpen te signaleren waar er een snel laadpunt vrij is, zodat je niet al te veel tijd hoeft te verliezen. Elektriciteit wordt vaak als duur aangezien, maar in realiteit is elektriciteit de helft goedkoper dan brandstof. Bovendien rijd je bewuster, want je moet zien dat je toekomt met je elektriciteit. In feite zal je dus ook minder rijden.”

Lege accu-angst verleden tijd

De helft van de parkeerplaatsen van LeasePlan Belux’ hoofdkantoor in Zaventem zal worden uitgerust met laadinfrastructuur. Daarnaast zal Allego, aanbieder van laadoplossingen, de klanten en het personeel van LeasePlan Belux zowel thuis als op het werk toegang geven tot eigen laadpunten.

De laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische wagens, gebruiken load-balancing (de laadpaal monitort het totale elektriciteitsverbruik in huis en stemt de de laadsnelheid van de auto daarop af) en de stroomkosten worden automatisch verrekend. E-rijders van LeasePlan krijgen bovendien een laadpas die bij ruim 75.000 laadpunten in heel Europa te gebruiken is. Dat zal e-rijders helpen van hun ‘range anxiety’ of lege accu-angst af te geraken.

Tania Claessens

Overtuigd door rijplezier

De werknemers van LeasePlan Belux zijn vooral overtuigd door de rijervaring van hun nieuwe wagen.

Tania Claessens, Account Officer in het Customer Engagement Center van LeasePlan Belgium, werkt al achttien jaar voor LeasePlan en neemt een van de e-Golfs in ontvangst. “Toen Leaseplan me de mogelijkheid gaf om te kiezen tussen een benzinewagen of een elektrische wagen was mijn keuze snel gemaakt. Ik ben helemaal overtuigd van de rijervaring van elektrisch rijden. De wagen verbruikt heel weinig energie, de prijs die ik aan elektriciteit betaal is de helft goedkoper. Je hebt geen rijgeluiden, je rijdt conservatiever en dus veiliger. Ik boet niet in op power en de wagen anticipeert voor mij en remt zelf af, echt een luxe. Ik word helemaal zen in deze wagen.”

#Business Driver #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Quentin Praet (quentin.praet@effectivemedia.be / 0477 22 42 77) of Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33).

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Vergotte 8790 Waregem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending