LeasePlan bestelt 3.000 Arrival elektrische bestelwagens

Leasemaatschappij LeasePlan heeft de Britse constructeur van elektrische voertuigen Arrival opdracht gegeven om 3.000 elektrische bestelwagens te bouwen. De serieproductie van de Arrival-bestelwagen gaat in het derde kwartaal van 2022 van start.

LeasePlan is stichtend lid van het EV100-initiatief en heeft zich aldus geëngageerd om tegen 2030 een vloot te hebben met een netto zero-emissie. Voor de bedrijven die lid zijn van het initiatief geldt dit meestal voor hun eigen bedrijfsvloot, maar in het geval van LeasePlan geldt het voor de door het bedrijf gefinancierde vloot. De groep beheert wereldwijd ongeveer 1,9 miljoen voertuigen in meer dan 30 landen.

De elektrische bestelwagen moet worden aangeboden tegen een aankoopprijs die vergelijkbaar is met die van voertuigen met verbrandingsmotor, en er moet ook een “nieuwe standaard” voor bedrijfsvoertuigen worden bereikt in termen van TCO.

De eerste exemplaren van Arrival-bestelwagens zullen echter niet voor  LeasePlan zijn, maar voor UPS. Het Amerikaanse logistieke bedrijf bestelde begin 2020 al 10.000 voertuigen bij Arrival.

Arrival werkte voor de ontwikkeling van de elektrische bestelwagens trouwens samen met meerdere logistieke bedrijven, waaronder UPS. Ze mochten het prototype bekijken en hun feedback geven over de functionaliteit. Arrival zal de bestelwagens aanbieden met verschillende accupakketten , met een capaciteit tussen 44 en 130 kWh

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending