LeasePlan doet grootste levering Polestar 2 wagens in Benelux

Polestar Brussels overhandigde vandaag de sleutels van maar liefst 30 Polestar 2 modellen aan chauffeurs van LeasePlan. Het is voor het eerst in de Benelux dat een leasingmaatschappij zo’n groot aantal elektrische wagens van dit nieuwe premium merk Polestar in dienst neemt.

De keuze voor Polestar is natuurlijk gebaseerd op LeasePlans Zero Emission strategie. Die wordt gekenmerkt door de ambitie om enerzijds tegen eind 2021 met het eigen wagenpark volledig over te schakelen naar EV. Anderzijds zal het aanbod voor klanten tegen 2030 volledig emissieloos zijn. Nu al biedt LeasePlan meer dan 100 verschillende configuraties van volledig elektrische wagens aan.

Door de eigen werknemers op korte termijn te laten overschakelen op elektrisch rijden, kan LeasePlan de klanten ook beter begeleiden in de transitie naar emissieloos rijden. Johan Portier, managing director van LeasePlan Belgium:: “Onze eigen ervaring kunnen we delen. We weten wat de voordelen zijn, maar we weten ook waar je als bedrijf tegen aanloopt. Denk maar aan voldoende laadpunten, de betaling van laadbeurten, een oplossing voor vakantietrips, … We kijken naar een end-to-end oplossing met onder meer aandacht voor het laadproces – zowel op kantoor als thuis – en het optimaal gebruik van de batterij als extra opslagcapaciteit voor bijvoorbeeld de energieproductie van zonnepanelen.” 

Expliciete keuze

Johan Portier: “Het geloof in deze wagen is groot, want ze kozen deze zonder een testrit te maken. Een aantal medewerkers die volgens hun functie recht hebben op een grotere bedrijfswagen, koos expliciet voor dit model. LeasePlan wil evolueren naar echte duurzame mobiliteit binnen een snel veranderende samenleving. Daarin kiezen we met Polestar voor een partner die dezelfde intrinsieke motivatie heeft en hetzelfde einddoel nastreeft.”

We zijn verheugd dat Polestar deel uitmaakt van dit momentum. Deze bestelling van 30 Polestar 2 wagens voor het eigen personeel bevestigt het commitment van LeasePlan op vlak van groene mobiliteit en de hervorming van het Belgische wagenpark. Polestar is er niet enkel voor early adopters die al overtuigd zijn van elektrisch rijden, maar is ook een volwaardig alternatief voor de klassieke Belgische (bedrijfs)wagen. LeasePlan is hierbij een ideale partner”, vertelt Lies Eeckman, managing director van Polestar België.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Polestar Brussels 1000 Brussels