LeasePlan: productenoffensief in alle segmenten!

Mensen verruilen hun eigen wagen steeds vaker voor een car-as-a-service. Te midden van al deze veranderingen komt LeasePlan met de campagne What’s Next dat ‘Any car, Anytime, Anywhere’, gepresenteerd door Richard Hammond, gekend van Topgear. LeasePlan heeft in het licht van deze campagne ook een aantal innovatieve What’s Next-producten en -diensten gelanceerd die bedoeld zijn voor de leasesegmenten van kmo’s, bedrijven en particulieren.

Voor KMO’s

Een van die initiatieven is ‘LeasePlan Click & Drive’ voor kmo’s. Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) zijn een van de snelst groeiende markten voor LeasePlan: tijdens de eerste zes maanden van 2017 steeg de verkoop in dit segment met meer dan 10%. Iets wat ook naar voor kwam tijdens de meeste recente Corporate Vehicle Observatory.

LeasePlan Click & Drive biedt speciale deals op populaire en gereserveerde auto’s die voorradig zijn in een online showroom en die snel geleverd kunnen worden.

Voor grote ondernemingen

Voor grote ondernemingen en internationale klanten ontwikkelde LeasePlan de Corporate Net Zero scan. Dat is een tool waarmee zij een betrouwbaar overzicht krijgen van de koolstofdioxideprestaties van hun vloot. Op die manier kunnen ze nagaan of de wagens veel of weinig uitstoten in vergelijking met bepaalde benchmarks. Op basis van die scores geeft LeasePlan advies op maat.

Elektrische voertuigen

Daarnaast start LeasePlan binnenkort met de implementatie van een end-to-end EV-oplossing in heel Europa om klanten te helpen over te stappen naar elektrische wagens. Via één contactpunt zullen klanten een full-service pakket aangeboden krijgen, waaronder elektrische wagens die beantwoorden aan de specifieke behoeften van bestuurders, een laadkaart die over het hele land geldig is, een lader voor thuis en laadfaciliteiten op het werk. Zo hebben bedrijven en gebruikers geen rompslomp wanneer ze willen overstappen naar elektrische wagens. Alles wordt geregeld door LeasePlan.

De EV-oplossing komt er trouwens na de aankondiging van LeasePlan dat het stichtend lid is van het EV100 initiatief, een coalitie van van bedrijven die ernaar streven om tegen 2030 een volledig elektrische vloot te hebben.

Voorts hebben LeasePlan en Uber onlangs aangekondigd dat ze in Amsterdam samen een pilootproject opstarten met elektrische wagens die geleverd worden door LeasePlan. Uber heeft de eerste 30 elektrische Nissan Leafs begin oktober in gebruik genomen. Bedoeling is dat tegen het einde van 2018 meer dan 200 deelauto’s rondrijden in de Nederlandse hoofdstad.

Private lease

Voorts kondigden wij u enkele dagen geleden al aan dat LeasePlan met een private lease aanbod komt op zijn website. “Met het nieuwe platform hebben we permanent een aanbod van wagens. Mensen kunnen dus eender wanneer registeren en leasen tot 60 maanden”, aldus Johan Portier, Managing Director van LeasePlan Belgium.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!