LeasePlan start pilootproject rond elektrische wagens

Momenteel vindt in het Duitse Bonn de internationale klimaatconferentie plaats. Ook LeasePlan is aanwezig en stelde een ambitieus plan voor.

De woorden van Johan Portier lijken inderdaad te kloppen: LeasePlan is een nieuwe weg ingeslagen. Er gaat haast geen week voorbij zonder dat de leasemaatschappij een nieuwigheid lanceert. Na de “what’s next” reclamecampagne met Grand Tourpresentator Richard Hammond, het private leaseoffensief en de medestichting van EV100 focust LeasePlan wederom op elektrische voertuigen (EV’s).

Op de klimaatconferentie in de Duitse stad Bonn kondigde LeasePlan immers een nieuw pilootproject aan rond elektrische wagens, waarmee het vooral mikt op grote bedrijven. De leasemaatschappij wil zo veel mogelijk bedrijfsvloten laten overstappen op lage emissievoertuigen. Het project start in december in ons land, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. In het eerste kwart van 2018 volgen dan Italië, Spanje en Zweden.

“Groen” laden

Bedrijven die aan het project deelnemen staan volledig vrij in de invulling van hun vloot, zo bepalen ze bijvoorbeeld hoeveel elektrische wagens ze willen. LeasePlan zorgt vervolgens voor voldoende laadinfrastructuur, zowel op de parking van het bedrijf als bij de werknemers zelf. Daar waar mogelijk probeert de leasemaatschappij zelfs akkoorden te sluiten met groene stroomleveranciers, zodat de elektriciteit die de EV’s verbruiken 100% hernieuwbaar is.

Het project maakt deel uit van LeasePlans duurzaamheidsstrategie, die mikt op een nuluitstoot van de volledige vloot van de leasemaatschappij tegen 2030. Leaseplan zelf schakelt al over naar elektrische voertuigen voor zijn personeel in 2021.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!