LeasePlan: tot drie miljoen ton minder CO2 via het Forum van Davos?

De organisaties die aanwezig zijn op het jaarlijkse Wereld Economisch Forum dat eind deze maand in Davos georganiseerd word, kunnen een maar liefst drie miljoen ton CO2 sparen door over te schakelen naar emissie-arme voertuigen. Of dat zeggen toch cijfers van de laatste studie van de Sustainable Fleet Benchmark 2017 die gepubliceerd werden door LeasePlan Corporation.

De vloten van de 1 808 organisaties die vertegenwoordigd zijn op de jaarlijkse reünie van het WEF, gehouden in Davos-Klosters bestaan in totaal uit 813 000 voertuigen, of het equivalent van een emissie van 3,09 miljoen ton CO2 per jaar.

■ De boodschap dringt geleidelijk door in de vloten, die meer en meer hun wagens vervangen door voertuigen met een alternatieve aandrijving, vooral elektrische wagens en hybrides. Het aandeel voertuigen met alternatieve aandrijving in de vloten van bedrijven steeg in 2017 naar 4,3 %, tegenover 3,3 % in 2015.
■ Een continue actie is nodig want de CO2-emissie is in 2017 opnieuw gestegen en dat voor de eerste keer in vijf jaar. deze situatie is het gevolg van de revival van benzinewagens, evenals een verhoging van het gemiddeld afgelegde aantal kilometer per persoon.
■ De studie definieert drie profielen voor duurzame vloten: “debutant”, “in transitie”, en “leader”.
De technologiesector telt het grootste aantal “leaders”.
■ De ondernemingen in de categorie “Leader” zijn onder meer Baidu, EDF, IKEA en Royal HaskoningDHV

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!