Leasys: nieuwe leasingmaatschappij op de Belgische markt

Leasys is een leasingmaatschappij van FCA Bank en die is dan weer ontstaan vanuit een 50/50 joint venture tussen FCA Group en Crédit Agricole. De leasingmaatschappij bestaat al 15 jaar in Italië en was in de beginjaren een captive voor de producten van FCA Group. In de loop der jaren is Leasys echter een multimerk leasingmaatschappij geworden. Sinds midden van dit jaar gaat Leasys ook internationaal met ontplooiing van activiteiten in zes Europese landen, waaronder België.

Binnen vijf jaar een vloot van 8.500 voertuigen

Bezieler van het Belgische Leasys-project is Danny Meulenberghs, die reeds zijn strepen verdiende in de fleet- en leasingsector als zelfstandig fleet consultant, maar ook bij Fleet Logistics en Athlon. Hij bevestigt dat Leasys ook in België een multimerk leasingmaatschappij wordt, maar met in de eerste fase een sterke nadruk op het partnership met FCA.

Danny Meulenberghs: “Het gamma van Fiat (Professional), Alfa Romeo en Jeep is dermate vernieuwd dat het zich uitstekend leent tot bijzonder aantrekkelijke leasing-offertes.”

Leasys wil binnen vijf jaar een rijdende vloot van 8.500 voertuigen in België hebben en om die stevige ambitie te realiseren, is hij momenteel bezig met de uitbouw van een team:

Danny Meulenberghs: “Ik ben enorm blij met de steun van Johan Van Schuylenbergh (n.v.d.r voorheen o.a. Operations Director bij ALD Automotive) als projectmanager ad interim om de opstart te begeleiden en Dirk Van Haute, voorheen managing director bij Leasense, die als finance manager aan boord komt. Vanaf november komen daar nog twee externe sales en één interne sales bij.”

Flexibele formules

Leasys zal zich (moeten) profileren als challenger op de reeds dichtbevolkte leasingmarkt. Enerzijds zal de kaart van bredere mobiliteit getrokken worden. In Italië is de baseline van Leasys, “Mobility pioneers”.  Die strategie zal ook zeker op de Belgische markt ontplooid worden.

Danny Meulenberghs: “Ik kan nu nog geen details geven, maar we gaan op dat vlak zeker meegaan in dit verhaal van de toekomst.  In de eerste fase zullen we ons onderscheiden door de traditionele leasingformules te vernieuwen met veel flexibelere oplossingen dan wat we vandaag op de Belgische leasingmarkt zien. Vandaag kan ik helaas nog niet in detail gaan.  In december daarover meer info.”

De komende weken wordt de back office volledig op punt gesteld, zodat Leasys klaar is voor de officiële lancering tijdens het Autosalon in januari.

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!