Ecall verplicht in nieuwe wagens

Op 31 maart 2018 wordt het automatische noodoproepsysteem ‘eCall’ – een afkorting van ‘emergency call’ – verplicht in de Europese Unie. Dat houdt in dat er op elk moment een digitaal systeem in de wagen aanwezig is dat bij een ongeval automatisch hulp inroept.

“Het connecteren van auto’s biedt heel wat mogelijkheden. Via het automatische eCall-systeem zullen geconnecteerde voertuigen nu ook levens kunnen redden”, zegt dr. Dirk Hoheisel, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH. Alle nieuwe personenauto’s die na 31 maart 2018 op de EU-markt komen, worden standaard met eCall uitgerust. Ze hebben een gestandaardiseerde eCall-box aan boord die automatisch de hulpdiensten waarschuwt via het nummer 112, dat geldt in heel Europa. Hierdoor zal sneller en nauwkeuriger levensreddende hulp kunnen worden geboden bij ongevallen.

De EU verwacht dat eCall elk jaar 2500 levens zal redden en het aantal ernstig gewonden met 15% zal doen dalen. Nu al bieden de eerste autobouwers hun klanten het digitale levensreddende systeem aan als onderdeel van het navigatiesysteem, zonder dat ze hiertoe wettelijk verplicht zijn. Bosch biedt een uitgebreid eCall-assortiment met telematicaoplossingen en -diensten. Dankzij de telematische eCall-plug kan men de toepassing ook gebruiken in oudere wagens.

#Auto #Business Driver #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending