Leuk, de Week van de Mobiliteit is eindelijk … afgelopen!

Ik ben vanmorgen in een plagerige bui. De Week van de Mobiliteit is eindelijk voorbij. Opeens heb ik maar in één ding zin, namelijk opnieuw die flessenhals inkruipen … niet op de Ring van Brussel, maar in die van een fles wijn of champagne!

Nee, ik ben niet “mobilitosceptisch”

Nee, ik moedig mensen niet aan om onder invloed van alcohol te gaan rijden. En nee, ik vier ook niet de terugkeer naar het principe “elke verplaatsing met de auto”. En nogmaals, nee, ik ben niet “mobilitosceptisch”!

Het is opvallend om te zien hoe mijn mailbox elke ochtend overspoeld worden door de kleine studie van de een, de iets nauwkeurigere studie van de ander, de nieuwe service of het mobiliteitsproduct van een 10e leverancier of wederom een lokaal initiatief. Dit alles (meestal) voor misplaatste marketingdoeleinden.

Ik neem de auto op weg naar het werk en zet de radio aan. Wat hoor ik? Hier kan je een scooter winnen, daar hebben ze het over een positief fietsrapport en op een andere FM-golf surft een getuigenis over de voordelen van zachte mobiliteit.

Nee, nee, nee, ik kan er niet meer tegen. En als ik ‘s avonds naar huis terugkeer en mijn televisie aanzet, begint de tweede ronde …

“Ik zie geen verbetering op de weg tijdens de Week van de Mobiliteit. Deze week is net zo immobiel als de 51 andere …”

Proberen ze me allemaal allemaal gek te maken of wat? Want ondanks dit alles zie ik geen verbetering op de weg tijdens de Week van de Mobiliteit. Deze week is net zo immobiel als de 51 andere….

Wat? Noem je me onbeschoft? Waarom? Omdat ik vertel wat ik denk? Omdat ik hardop zeg wat veel mensen denken?

Mijn antwoord aan jullie is het volgende: kunnen deze lokale initiatieven niet het hele jaar door genomen worden? Kunnen deze producten, diensten en studies niet regelmatiger dan één week per jaar naar waarde worden geschat?

Op FLEET.be maken we er een erezaak van om over mobiliteit te praten HET HELE JAAR LANG!

Ik behoor tot degenen die vinden dat mobiliteit een veel te belangrijk onderwerp is om slechts één korte week per jaar te behandelen. Op FLEET.be maken we er dan ook een erezaak van om HET HELE JAAR LANG over mobiliteit te praten!

Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat wij alles wat de mobiliteit kan verbeteren verwelkomen, bespreken én ondersteunen. Overal en altijd. En dan vooral de initiatieven die over een langer tijdsbestek duurzaam zijn of de onderzoeken die ons op lange termijn vooruithelpen.

Ik ben er zeker van dat je diep van binnen denkt zoals ik. Dus doe zoals ik, en duik in een flessenhals op de gezondheid van het einde van de Week van de Mobiliteit. Moge de mobiliteit er elke dag op vooruitgaan!

#Auto #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview