Leveringstermijnen: niet overal kommer en kwel

Vandaag een bedrijfswagen bestellen is geen gemakkelijke zaak. Niet alleen is er de kwestie van de juiste motorisatie te kiezen (en steeds meer richting een volledige elektrificatie te werken), ook lange leveringstermijnen kunnen roet in het eten gooien. Al is dat niet bij alle wagens het geval.

De halfgeleidercrisis tijdens de coronapandemie zorgde voor zware vertragingen in de autoproductie, vertragingen die tot op vandaag nog niet zijn weggewerkt. Bovendien kwam daar nog eens de oorlog in Oekraïne bovenop, een land waar onder meer kabelbomen worden gemaakt voor heel wat autoconstructeurs. Om maar te zeggen: de onderdelen verzamelen om een auto in elkaar te schroeven is niet meer zo vanzelfsprekend.

Leveringstermijnen nemen dan ook fors toe, vaak is een jaar wachttijd geen uitzondering. Zeker voor elektrische wagens, die uiteraard felbegeerd zijn, zeker op de professionele markt. Iets wat u als wagenparkbeheerder natuurlijk niet wil, want de reacties hierop zijn vaak kostelijk en/of tijdrovend. Leasecontracten verlengen, aanloopwagens regelen of vroeger bestellen met alle gevolgen van dien. Want hoe bereken je de TCO meer dan een jaar op voorhand, met wisselende brandstofprijzen en mogelijkheid op een prijsaanpassing bij de productie van je wagen? En wat als de levering uiteindelijk tot nog verlaat wordt? Bovendien kan je niet altijd op voorhand werken. Een bedrijfswagen voor een nieuw aan te werven werknemer kan je immers niet “voorbereiden.”

Twee geëlektrificeerde toppers van Ford snel leverbaar

Als fleet manager kan je te midden de vele uitdagingen die het wagenparkbeheer vandaag stelt met andere woorden beter de leveringstermijnen onder controle houden, kwestie van “mogelijke overlast” zoveel mogelijk te beperken. Bij Ford bijvoorbeeld zijn de twee grote fleetproducten binnen de drie maanden leverbaar. Dat zijn enerzijds de Mustang Mach-E, het elektrisch vlaggenschip van het Amerikaanse merk. Met een autonomie tot 610 km is deze elektrische SUV de ideale wagen voor veelrijders, gezien zijn afmetingen en ruime kofferruimte zelfs voor veelrijders met een kroostrijk gezin.

En ook de Ford Kuga PHEV met een elektrisch rijbereik tot 64 km staat binnen de drie maanden op je oprit. De meest verkochte plug-in hybride van Europa is voor bedrijven zeker nog interessant, vooral als je hem bestelt voor 1 juli 2023. Wist je trouwens dat de Kuga PHEV uitgerust is met een powersplittechnologie? Een technologisch hoogstandje dat ervoor zorgt dat de wagen volledig hybride wordt aangedreven indien deze geen elektrisch rijbereik meer heeft, en zo dus steeds zeer zuinig rijdt.

Ford zet immers volop in op elektrificatie. Geëlektrificeerde modellen krijgen daarom voorrang in productie, hetgeen de korte levertermijnen verklaart. Dat geldt trouwens ook voor de toekomstige E’s die de Amerikaanse constructeur zal produceren. Zo zal Ford tegen 2024 4 nieuwe elektrische personenwagens en 5 volledig elektrische bedrijfsvoertuigen lanceren.

Dit artikel werd u aangeboden door Ford Belgium. Meer info over hun fleetaanbiedingen vindt u hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9400 Ninove
Thoen Zottegem 9620 Zottegem
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine