Lexus brengt miljoenste hybride auto op de baan

Lexus Alain UyttenhovenLexus International meldt vandaag dat het meer dan een miljoen hybride auto’s heeft verkocht sinds ’s werelds eerste luxehybride, de RX 400h, op de markt werd gebracht in april 2005. Om die mijlpaal in de verf te zetten, overhandigde Alain Uyttenhoven, hoofd van Lexus Europe, de miljoenste Lexus hybride, een NX 300h, persoonlijk aan een Lexus-klant in Milaan.

Europa is de grootste markt voor hybride voertuigen wereldwijd en is dus een belangrijke markt voor het hybride gamma van Lexus. In 2015 was 64% van alle auto’s die Lexus in Europa verkocht een hybride model en in West-Europa was dat zelfs 95%. Binnen Europa is Lexus veruit het grootste hybride luxemerk met een marktaandeel van meer dan 45% en zelfs 77% als we plug-ins buiten beschouwing laten.

“Lexus is sinds 2005 befaamd om zijn ‘full hybrid’-technologie. Ze verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en dus ook de gebruikskosten. Maar ze zorgt ook voor een soepele en opwindende rijervaring met maximaal rijcomfort. Het is dus geen verrassing dat ze de hoogste tevredenheidsscores haalt bij onze klanten”, zegt Alain Uyttenhoven.

Eerder dit jaar onthulde Lexus zijn nieuwste ‘full hybrid’-model, de LC 500h, die over een nieuwe generatie performance ‘full hybrid’-technologie beschikt, het Multi Stage Hybrid System (MSHS). Het MSHS breidt de voordelen van hybride technologie nog verder uit met meer vermogen, een snellere acceleratie en meer efficiëntie. De LC 500h is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal 2017.

“Ik ben ervan overtuigd dat ons nieuwe performance hybride systeem het succes van hybride auto’s nog zal verhogen en klanten zal aantrekken die nog nooit een hybride auto hebben overwogen”, besluit Alain Uyttenhoven.

In België bestaat de verkoop van Lexus-wagens voor 99% uit hybride modellen. De rangschikking van de best verkopende modellen in België is als volgt:

  1. NX 300h
  2. CT 200h
  3. RX 450h
  4. IS 300h
  5. RC 300h
  6. GS 300h
  7. GS 450h
  8. LS 600h

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto
Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)