Like a boss: Nissan LEAF rijdt 370 km autonoom door Engeland (video)

Autonoom rijdende wagens, die kennen we toch vooral van de gecrashte Tesla’s en Google Cars? Dat kunnen we beter, moeten ze bij Nissan gedacht hebben. Zij gingen 30 maanden geleden aan de slag om een autonome Nissan LEAF te bouwen met een zo “menselijk” mogelijk rijgedrag. The HumanDrive-project mondde onlangs uit in een autonome rit van 370 km … en wij reden een stukje mee.

Het HumanDrive-project is gezamenlijk gefinancierd door een consortium van negen bedrijven en de Britse overheid, via het Centre for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) en Innovate UK. In totaal is 13,5 miljoen Britse pond in het project geïnvesteerd. Eén van de belangrijkste partners is Hitachi Europa, dat zijn duit in het zakje deed met AI-systemen (Artificiële Intelligentie) die real-time machine-learning mogelijk maken. In mensentaal: de auto’s leren bij terwijl ze rondrijden.

370 km zonder handen

Het project richtte zich op twee onderdelen: een autonome rit van 370 kilometer (230 mijl) over Britse wegen (Grand Drive) en een proef op een testbaan om te onderzoeken hoe autonome rijtechnologie ‘menselijker’ kan functioneren met behulp van machine-learning.

Onder de testauto’s waren enkele Nissan LEAF’s met GPS, radar, LIDAR en cameratechnologie die de omgeving interpreteren. Op basis daarvan nam het systeem beslissingen over de manier waarop het de route volgt en hoe het obstakels en moeilijke situaties afhandelt.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Car Avenue Ital Waver 1300 Waver
Car Avenue Ital Nijvel 1402 Nijvel
Car Avenue Ital Waterloo 1410 Waterloo
Leo Peeters Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Leo Peeters Mechelen 2800 Mechelen
Leo Peeters Keerbergen 3140 Keerbergen
Leo Peeters Aarschot 3200 Aarschot
CAR Avenue Liège 4020 Li
CAR Avenue Seraing 4100 Seraing
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending