Lizy: digitaal leasingplatform voor stock- en tweedehandswagens

Sam Heymans en Vincent Castus

Lizy, een nieuwe start-up met de steun van Lab Box en D’Ieteren Auto, lanceert een digitaal leasingplatform voor stock- en tweedehandswagens. Lab Box en D’Ieteren Auto zijn ook de initiatiefnemers achter de mobility app Pikaway. Lizy werd in juni 2018 opgestart door jonge ondernemers Sam Heymans (ex-McKinsey en Google) en Vincent Castus (ex-IBM en Aproplan), die met hun concept naar Lab Box zijn gestapt.

Flexibeler en goedkoper

Lizy wil het leasen van een wagen op een flexibele en goedkope manier toegankelijk maken voor KMO’s en ondernemers. Flexibel betekent in de eerste plaats kortere leasingtermijnen vanaf 12 maanden, en in de toekomst wil men nog kortere looptijden voorstellen.

“Veel mensen twijfelen welke wagen ze moeten aanschaffen: zal diesel fiscaal worden afgestraft? Wat met lage emissie-zones? Dankzij de flexibiliteit van Lizy kunnen ondernemers het wagenpark van hun onderneming snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.” zegt oprichter en CEO Sam Heymans. “In de toekomst kijken we ook naar het uitbouwen van een auto-abonnement, waarbij de duurtijd van de leasing nog verkort zou kunnen worden.”

Op het Lizy platform vind je enkel jonge, kwaliteitsvolle stock- en tweedehandswagens terug. Hierdoor ligt de maandprijs van deze wagens volgens Lizy zo’n 15 tot 40% lager dan bij nieuwe leasingwagens en zijn ze vrijwel meteen leverbaar.

Het hele proces verloopt volledig digitaal van begin tot einde: je kan alle wagens terugvinden op de Lizy-website. Na het goedkeuren van de offerte wordt de wagen binnen twee weken aan huis geleverd. Onderhoud, herstellingen, verzekering en belastingen zitten allemaal in de prijs inbegrepen.

Eerst D’Ieteren, pas later andere merken

Omwille van de samenwerking en ondersteuning van Volkswagen D’Ieteren Finance zal het aanbod in de eerste fase bestaan uit wagens uit het gamma van de Volkswagen Groep: Audi, Seat, ŠKODA en Volkswagen. Dit gamma zal in een latere fase verder worden uitgebreid naar modellen van andere constructeurs. Lizy zal een brede waaier van wagens aanbieden, van kleine en elektrische voertuigen tot premium fleet modellen.


#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending