Lynk & Co en VinFast gaan samenwerking aan met BCA Europe

Autofabrikanten Lynk & Co en VinFast zijn onlangs een samenwerking aangegaan met BCA Europe, een grote marktplaats voor tweedehands auto’s. Wat zijn de ins en outs van deze samenwerkingen?

Samenwerking met VinFast

VinFast en BCA Europe hebben een nieuwe driejarige pan-Europese overeenkomst over inruilactiviteiten aangekondigd. Het nieuwe partnerschap zal een volledig digitale inruiloplossing creëren om Europese klanten een naadloze en gemakkelijke ervaring te bieden bij hun overgang naar elektrische mobiliteit.

Vanaf juni 2023 zal VinFast de inruilmodule van BCA in haar website integreren om klanten een gemakkelijke manier te bieden om hun inruilvoertuigen moeiteloos en op afstand te verkopen.

Zodra klanten hun nieuwe VinFast-voertuig op de website van het bedrijf hebben geconfigureerd, krijgen ze aan het einde van het bestelproces toegang tot de online inruilmodule. Na het verstrekken van de standaard voertuiggegevens, krijgen de klanten een vaste waarde voor hun inruilvoertuig. Ze kunnen dan kiezen om hun voertuig onmiddellijk te verkopen met één druk op de knop, met de steun van BCA die deze bindende waardebepaling ondersteunt.

Als een klant besluit om een VinFast flagship shop te bezoeken, zal BCA ook de BCA “MarketPrice” mobiele applicatie ter beschikking stellen van de VinFast productexperts om hen te helpen een vaste prijs te verkrijgen na een real time beschrijving van de inruilwagen van de klant. Deze mobiele applicatie, die in de VinFast-verkooppunten wordt gebruikt, en de inruiloplossing op de VinFast-website zijn gekoppeld aan een uniform prijssysteem. Deze integratie zorgt voor consistentie en vergemakkelijkt de overgang van online naar offline voor Europese klanten.

Dankzij de digitale toolkit van BCA Europe en de uitgebreide ervaring met prijzen van tweedehandsauto’s in heel Europa, zal VinFast een vaste prijs kunnen geven als onderdeel van een volledig online traject, zonder dat de klant een fysieke dealer hoeft te bezoeken voor een inspectie.

Zodra het nieuwe VinFast-voertuig aan de klant is geleverd, zorgt BCA voor alle logistieke oplossingen voor het transport en de opslag van het ingeruilde voertuig en bereidt het voor op de verkoop op de BCA-marktplaats, het grootste Europese remarketingplatform voor tweedehandsvoertuigen met kopers in 47 landen.

Jean Christophe Mercier, Deputy General Manager van VinFast voor Aftersales en Customer Experience in Europa, zei: “Door de ‘customer-centric’ filosofie te hanteren, wil VinFast haar klanten gemakkelijke en comfortabele oplossingen bieden. Naast zijn uitstekende dienst na verkoop, verbindt VinFast zich ertoe om via zijn samenwerking met BCA moeiteloze inruiloplossingen en concurrerende waardebepalingen aan te bieden. Samen kunnen we van de overgang naar elektrische mobiliteit een duurzame en betrouwbare keuze maken voor Europese klanten”.

De heer Jean-Roch Piat, CEO van BCA Europe, zei: “BCA is er trots op de lancering van de innovatieve EV-producten van VinFast in Europa te kunnen ondersteunen door toonaangevende en naadloze inruiloplossingen te bieden in heel continentaal Europa. Wij verbinden ons ertoe een uitzonderlijke service te verlenen die de weg zal banen voor een succesvolle samenwerking op lange termijn met VinFast.”

VinFast heeft een retail- en servicenetwerk opgezet in grote Europese steden en heeft een uitgebreid dienstensysteem opgebouwd om ervoor te zorgen dat zij volledig voorbereid zijn om klanten snel van dienst te zijn zodra hun auto op de weg staat.

De samenwerking met Lynk & Co

Lynk & Co heeft een samenwerking met BCA Europe aangekondigd voor de remarketing van zijn tweedehandsauto’s. Dit partnerschap bestrijkt de 7 Europese markten waarop het Zweedse merk momenteel aanwezig is. Deze strategische samenwerking zorgt voor een gecentraliseerde aanpak van de remarketing van auto’s die deel uitmaken van het abonnementsprogramma.

De samenwerking met BCA Europe zorgt ervoor dat de remarketing van het wagenpark eenvoudig en probleemloos verloopt, wat goed past bij de merkwaarden van Lynk & Co. Leden die hun voertuigen inleveren, krijgen een instrument voor inspectie op afstand en na het ophalen wordt elk voertuig onderworpen aan een gestandaardiseerde technische inspectie, gericht op de cosmetische en mechanische staat en wordt de wagen indien nodig gereviseerd.

Dit partnerschap zal de levensduur van elk Lynk & Co. voertuig verlengen. Met een grotere zichtbaarheid op de markt voor tweedehands voertuigen en een mogelijk positieve invloed op de restwaarde van voertuig 01 heeft dit partnerschap een positieve invloed op de totale eigendomskosten.

Nog belangrijker is dat deze benoeming een breder publiek de kans geeft om de Lynk & Co 01 en het unieke mobiliteitsaanbod waar het merk bekend om staat te ontdekken. Bovendien worden de eindgebruikers van de verkochte auto’s verwelkomd in de Lynk & Co-community, zodat ze hun 01 kunnen delen met huurders op het platform van het merk.

BCA Europe is actief op de 7 belangrijkste markten van Lynk & Co, wat in combinatie met een uitstekende dekking in de rest van Europa een solide afzetgebied garandeert voor de remarketing en het destockeren van de Lynk & Co 01.

Alain Visser, CEO van Lynk & Co: “Dit partnerschap met BCA Europe stelt ons niet alleen in staat om de levensduur van onze 01 auto te verlengen en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst, maar het betekent ook dat we een groter aantal klanten de mogelijkheid kunnen bieden om ons product te ervaren”.

Lynk & Co, gelanceerd in 2021, biedt mobiliteitsoplossingen voor de connected generatie. De innovatieve op lidmaatschap gebaseerde aanpak geeft leden gemakkelijk toegang tot een auto op een flexibele, maand-tot-maand basis en om te delen met vrienden, familie en de Lynk & Co community.

Nu, met de aanstelling van BCA Europe, zullen meer nieuwe klanten de kans krijgen om het merk te ontdekken en zich bij de Lynk & Co-community aan te sluiten. De Lynk & Co 01 sharing functionaliteit is een van de kernwaarden van het merk en blijft beschikbaar in al zijn tweedehandsauto’s op dezelfde manier als voor leden met een maandabonnement.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview