Maarten Bekkers verlaat Autorola

maarten bekkers foto-lowresIn september, heeft Maarten Bekkers, Algemeen Directeur van Autorola in België, Luxemburg en Nederland, zijn 10 jaar dienstverband bij Autorola gepasseerd. Dit feit was voor Maarten vanzelfsprekend reden om deze mijlpaal te vieren maar ook een moment van bezinning over zijn verdere carrière, waarbij Maarten het besluit heeft genomen zijn carrière verder te zetten buiten de Autorola organisatie.

Als reden voor zijn vertrek geeft Maarten aan in eigen woorden: “Ik heb altijd al de ambitie gehad om ooit een eigen bedrijf op te starten. De ervaring bij Autorola is fantastisch geweest en de mijlpaal van 10 jaar Autorola is voor mij het perfecte moment om deze stap te zetten.”

Maarten Bekkers startte zijn dienstverband bij Autorola in september 2004 als een van de eerste medewerkers bij de opstart van Autorola Nederland. Hier was hij werkzaam als Sales Consultant om de populaire veilingsite in Nederland mee van de grond te krijgen. Dit werd gedaan vanuit het hoofdkantoor te Denemarken waar Maarten 14 maanden gewoond heeft.

Toen het team van Autorola Nederland verhuisde van Denemarken naar Nieuwegein nabij Utrecht kreeg Maarten de opdracht om in België de Autorola vestiging op te starten. Autorola groeide in korte tijd tot een zeer succesvolle speler in de Belgische en Luxemburgse markt.

Sinds 2010 is Maarten tevens aangesteld als Algemeen Directeur van Autorola in Nederland. Hier installeerde hij de unieke internationale veilinginstellingen, wat het voor de Nederlandse aanbieders mogelijk maakte om auto’s aan te bieden waar Nederlanders konden bieden inclusief BTW en BPM terwijl de auto’s op hetzelfde moment getoond werden op alle buitenlandse Autorola veilingsites, waar de buitenlandse bieders konden bieden exclusief BTW en BPM op dezelfde auto’s, op hetzelfde moment in dezelfde veiling. Dit was uniek in Nederland en het bedrijf zag de export dan ook stijgen van 0,66% in 2009 tot 56,04 in 2011.

Ook is Maarten verantwoordelijk geweest voor het starten van een samenwerking met de ANWB in Nederland. Samen met de ANWB bouwde Autorola Nederland de ANWB Autoverkoopservice uit tot een groot succes. De ANWB Autoverkoopservice heeft er in Nederland voor gezorgd dat velen gelijkaardige concepten lanceerden, waar de ANWB Autoverkoopservice het meest succesvolle concept blijft.

Peter Grøftehauge, CEO van de Autorola Groep betreurt de stap maar wenst Maarten te danken voor meer dan een decennium succesvolle en vooral prettige samenwerking. Hij wenst Maarten alle succes in de toekomst.

Maarten zijn laatste werkdag is 31 oktober 2014 en hij zal na deze datum achter de schermen betrokken blijven bij het bedrijf als adviseur. Een vervanger voor Maarten is nog niet aangesteld en de dagelijkse leiding van Autorola in België, Luxemburg en Nederland zal op interim basis door Peter Grøftehauge zelf vervuld worden.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!