Macadam lijft automobielactiviteiten SGS in

Macadam Europe neemt de activiteiten van Automotive Asset Assessment en Retail Network Services van SGS over. De overeenkomst zal naar verwachting op 1 juli 2023 worden afgerond, en afhankelijk zijn van overleg met de relevante autoriteiten zoals vereist door de lokale jurisdicties.

Macadam Europe werd opgericht in 1993 en heeft 30 jaar ervaring in het registreren en rapporteren van eindecontractschade aan voertuigen. Om zijn aanwezigheid op de Europese markt te versterken en een breder scala aan oplossingen aan te bieden, heeft Macadam Europe de activiteiten Automotive Asset Assessment en Retail Network Services voor Europa en het Midden-Oosten overgenomen van SGS, een van Europa’s toonaangevende experts op het gebied van voertuiginspectie.

‘De uitvinder van de voertuiginspectie’

Volgens het management van Macadam wordt SGS algemeen beschouwd als de ‘uitvinder van de voertuiginspectie’. Deze overeenkomst is dan ook een belangrijke mijlpaal voor Macadam Europe, aangezien beide bedrijven veel waarde hechten aan kwaliteit en klantenbinding en een goede geografische dekking hebben. Door de sterke punten en expertise van beide bedrijven te combineren, kunnen klanten nog uitgebreidere en innovatievere oplossingen worden geboden.
Verwacht wordt dat de overeenkomst voor beide partijen soepel zal verlopen omdat de activiteiten en diensten elkaar aanvullen. De hoogwaardige inspectiemethoden van SGS zullen worden gecombineerd met de bekende maatwerk-IT-oplossingen voor voertuiginspectie van Macadam. Het zeer ervaren personeel van SGS zal worden opgenomen in de grote Macadam-familie. Dit zal resulteren in een hecht en ervaren team dat onder de merknaam Macadam via één enkel IT-systeem klanten een hoogwaardige dienstverlening zal blijven bieden.

Een van de grootste Europese inspectiebureaus

Met meer dan 450 werknemers en 650.000 actieve off-lease inspecties in 12 landen is Macadam Europe momenteel in verschillende landen marktleider. Samen met de expertise en klanten van SGS zal Macadam Europe een van de grootste Europese inspectiebureaus zijn met in totaal 720 werknemers en een aanwezigheid in 21 landen, waarbij een miljoen voertuiginspecties per jaar worden uitgevoerd.

De Zwitserse multinational SGS is ‘s werelds toonaangevende test-, inspectie- en certificeringsbedrijf en is actief in alle industrietakken, van landbouw tot consumptiegoederen. Met 97.000 werknemers en een netwerk van 2.650 kantoren en laboratoria wordt SGS erkend als de wereldwijde benchmark voor duurzaamheid, kwaliteit en integriteit.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview