Maserati viert 100 jaar met indrukwekkende tentoonstelling in Autoworld

auto_a_01

 

 

Het legendarische Italiaanse merk viert dit jaar zijn 100ste verjaardag en doet dat met een tentoonstelling van wagens uit zijn rijke historiek. Van 4 juli tot 31 augustus kunnen bezoekers zich vergapen aan een duizelingwekkende collectie van 30  Maserati’s. De officiële opening vond plaats op 10 juli in bijzijn van Herman Decroo, een fervent autoliefhebber.

In totaal worden op de mezzanine dus meer dan 30 historische modellen samengebracht, die worden uitgeleend door private verzamelaars uit België, Nederland en Duitsland. Samen vertellen zij het verhaal van een eeuw ontwikkeling van fabelachtige racemotoren en autodesign van een van de beroemdste Italiaanse constructeurs uit de geschiedenis.

Bezoekers kunnen er onder meer een A6G Pininfarina, meerdere generaties van de Quattroporte, een Mistral, Ghibli, Indy, Bora, Merak en een Khamsin bewonderen, evenals enkele raceauto’s als stille getuigen van het indrukwekkende palmares van het merk, zoals een A6GSC (Mille Miglia 1954), eenzitters zoals de 8CM (1934) en de 4CLT (1948), een 3500 GT en een Ghibli Compétition. Zij krijgen nog het gezelschap van een Birdcage van de jaren zestig van de vorige eeuw en een Barchetta van de jaren negentig.

En alsof dat nog niet genoeg is, zullen ook de liefhebbers van hedendaagse auto’s aan hun trekken komen met een selectie van enkele moderne Maserati’s, die een plaats kregen in de zone van de tijdelijke tentoonstellingen, zoals de Ghibli, een Gran Turismo Cabriolet en Coupé en een Quattroporte, die ter beschikking werden gesteld door Maserati Belux.

 Allemaal auto’s die jong en oud aan het dromen kunnen brengen…

auto_33 hall_a_01 hall_e_01 auto_19 auto_04

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto