Mazda 6: Prikkel zijn g-spot! (video)

2017-mazda6_family_action-web

Liefde moet je onderhouden. Meestal met kleine verrassingen, van tijd tot tijd, liefst op een onverwacht moment. Vaak volstaat dat om de vlam weer te doen oplaaien. En dat is precies wat Mazda heeft geprobeerd met het modeljaar 2016 van de Mazda 6.

Een volledig nieuw kleedje in 2013. Een restyling in 2015. En nu hier en daar een kleine attentie. Dat is zo’n beetje Mazda’s gelofte ten overstaan van zijn geliefde gezinswagen, zonder zich in allerlei bochten van de automobiele Kamasutra te wringen. Uiterlijk blijft het hier dus bij details, zoals de integratie van de knipperlichten in de buitenspiegels, de toepassing van ledverlichting en een paar kleine aanpassingen aan het interieur. Dat is ongeveer alles.

G-Vectoring Control

Voor het innerlijke orgasme moeten we natuurlijk een kijkje nemen onder de jurk van de geisha. Nog meer plezier gegarandeerd! En we hoeven niet eens ver te zoeken om de g-spot van de Mazda 6 (berline en break) te vinden: de G-Vectoring Control. Klinkt misschien meteen iets minder sexy, maar doeltreffend is het zeker. Een woordje uitleg…

De G-Vectoring Control genereert een vertragingskracht bij het aansnijden van een bocht om de voorwielen zwaarder te belasten en dus meer grip en reactievermogen te verlenen. Als de stuurhoek constant is, herstelt het systeem het motorkoppel en wordt de belasting opnieuw overgebracht naar de achterwielen. Met dit G-Vectoring – dat stelselmatig het hele gamma zal inpalmen, te beginnen bij de Mazda 3 – wordt niet alleen de auto wendbaarder, maar verhoogt ook het rijcomfort voor de bestuurder, die minder last heeft van parasietreacties in de stuurinrichting en het stuurwiel.

Bekende motor

Om nog meer harmonie te garanderen in de relatie tussen de auto en de bestuurder heeft Mazda gekozen voor een gedempt genot, door gebruik te maken van geluiddempende materialen voor een aantal gevoelige zones (zoals de deuren, koetswerkstructuur, bodemplaat, achterconsole en verschillende bekledingen).

Voor het overige is de passionele drijfkracht van de 6 bekend: om het testosterongehalte te verhogen doet Mazda voor de benzinerijders nog altijd een beroep op de 2.0 Skyactiv-G van 165 pk en de 2.5 van 192 pk. En voor de dieselfetisjisten is er de 2.2 Skyactiv-D van 150 of 175 pk. Ook hier worden schokken en trillingen tot een minimum beperkt dankzij een aantal technieken… die te technisch zijn om hier uit te leggen!

Safety first !2017-mazda6_interior-6-web

Bij deze ‘update’ van de Mazda 6 heeft de constructeur duidelijk de kaart van de veiligheid getrokken. En dan hebben we het niet over de kunststoffen die werden gekozen voor het interieur en ondanks hun eenvoud een heel behoorlijke indruk geven. Neen, we hebben het hier over de geïntegreerde technologieën. Afhankelijk van de uitrustingsversie kan de Mazda 6 zich laten verwennen met onder meer een head-updisplay, een verkeersbord-herkenningssysteem (ook voor ‘verboden richting’), een dodehoekcontrole en een spoorassistent.

U hebt intussen vast al wel begrepen dat de charmes van de Mazda 6 goed op ons hebben ingewerkt. Een verleidelijke geisha voor een vaste relatie, zeker weten!

#Auto #Tests

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

DWCC Strombeek 1853 Strombeek
Garage Defrancq 3090 overijse
Mazda Waasland Automotive 9100 Sint-Niklaas
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending