Mercedes-Benz en smart lanceren ook private lease

DSC_0880-web

Leasing voor particulieren of “private lease” is de afgelopen weken een echte trend geworden. Na de tijdelijke acties van LeasePlan (eerst met Opel en recent met Toyota), Opel, Fiat (allebei via hun captive Axus-ALD Automotive) en DirectLease, is het nu de beurt aan Mercedes-Benz en smart om zich in het avontuur te storten via Mercedes-Benz Financial Services.

All-in

Het merk met de ster stelt particuliere klanten een “operationele leasing” voor op de A-Klasse (359 euro per maand) en B-Klasse (428 euro per maand). smart stelt dan weer een all-in formule voor (met winterbanden, verzekering, etc) van 199 euro per maand, zowel voor de fortwo als de forfour. In alle gevallen zijn de tarieven berekend op een loopduur van 48 maanden en 10.000 km/jaar.

“Dit is een primeur bij Mercedes-Benz Financial Services”, zegt Gauthier Helleputte, Fleet Manager Mercedes-Benz en smart. “Je voelt dat er een vraag is bij de klanten die willen weten wat hun voertuig kost. Het is een beetje zoals een bedrijfswagen: die klanten krijgen een all-in prijs, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de herverkoopwaarde.”

Garantie van 4 jaar

Een andere belangrijke nieuwigheid: zowel Mercedes-Benz als smart bieden voortaan op heel hun gamma 4 jaar fabrieksgarantie (tot 250.000 km), terwijl dat vroeger 2 jaar was. “We doen daarmee beter dan de concurrentie”, besluit Gauthier Helleputte.