Michiel Alferink (Athlon): “Werk met een gebalanceerde vloot van vaste en flexibele contracten”

Michiel Alferink, de nieuw baas van Athlon België, had zich zijn Belgische start allicht anders voorgesteld. Maar de opvolger van Erwin Ollivier communiceert toch voor het eerst op de website van Athlon.

Tijdens dit eerste interview zegt Michiel Alferink dat hij er echt naar uitkijkt om hecht samen te werken met zijn team.

Na zijn ervaring als Vice-voorzitter International Commerce & Sales bij Athlon, was hij toe aan iets anders: “Op een gegeven moment mis je wel de dagelijkse dynamiek van een nationaal team”, zegt de Nederlander. “Ik wilde als het ware zelf weer, samen met een team, aan de knoppen draaien: van offerte naar aflevering, samenwerken met klanten, partners en leveranciers, het bedrijf afstemmen op de veranderende werkelijkheid, regelgeving….maar ook een crisis zoals we die nu beleven.”

De lessen van Covid-19

Michiel Alferink hoopt – net zoals iedereen – dat deze COVID-19 crisis “zo kort mogelijk zal zijn”. Toch ziet hij al deze positieve lessen die we er uit kunnen trekken.

Thuiswerken. “Neem nu het dogmatisch in de auto stappen om naar kantoor te gaan. Thuiswerken zal meer gebruikelijk worden en daarmee hopelijk de files korter.”

Kortere meetings. “Ik denk dat we vandaag ook leren kortere, efficiëntere meetings te hebben. Ik kijk echt uit naar de persoonlijke contacten en de fantastische samenwerkingssfeer die ons bedrijf typeert, maar ik verwacht wel dat we iets vaker gewoon Skype gaan gebruiken of onze fysieke meetings meer to the point worden.”

Sociale cohesie. “Op maatschappelijk vlak vind ik het mooi om te zien dat er veel initiatieven ontstaan – wij stellen als bedrijf ook auto’s kosteloos beschikbaar voor zorgpersoneel. Solidariteit en sociale cohesie bloeien echt op – ik hoop dat ook dat een blijvend effect heeft.  “

Pic: www.athlon.com

Goede raad?

Verlenging van contracten. Op de vraag welk advies hij zou geven aan de Athlon-klanten in België in het licht van de huidige situatie, geeft hij als eerste antwoord: een verlenging van de contracten wat “afhankelijk van de situatie ook een lagere huurprijs met zich meebrengt.”

Een mix van contracten. De Nederlander voegt daar nog aan toe: “Het verdient aanbeveling om in de toekomst te werken met een gebalanceerde vloot van vaste en flexibele contracten. Met onze verhuuractiviteiten en een product als Athlon Rent & Roll bijvoorbeeld bieden we een flexibele formule aan zonder vaste termijn als perfecte aanvulling op de langetermijncontracten.”

Formules om beter te bewegen. “Ten derde: onderschat het belang van je eigen gezondheid en die van je werknemers niet. De beperkte bewegingsvrijheid tijdens de huidige lock-down maakt ons des te bewuster van de noodzaak om voldoende te bewegen. Een product als BikeLease kan zeker bijdragen tot een gezondere manier van leven én een duurzamere

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!