MINI breidt gamma van vierwielaangedreven modellen uit met MINI Cooper Countryman en MINI Cooper Paceman

MINI ALL4ALL4 maal tien voor maximaal rijplezier: MINI breidt haar gamma van vierwielaangedreven modellen uit met de MINI Cooper Countryman en de MINI Cooper Paceman. De vlotte overdracht van het vermogen en het precieze rijgedrag van het MINI vierwielaandrijvingsysteem ALL4 is vanaf nu op twee extra modellen beschikbaar.

Zowel de MINI Cooper Countryman als de MINI Cooper Paceman kunnen vanaf juli 2013 uitgerust worden met ALL4. Hierdoor stijgt het aantal varianten met vierwielaandrijving in het MINI gamma naar tien exemplaren. Deze nieuwe modellen beschikken standaard over de zestraps manuele versnelling, de zestraps automatische versnellingsbak is mogelijk als optie.

Dankzij de versterkte aandrijving, de stabiliteit tijdens het rijden en de wendbaarheid helpt de permanente vierwielaandrijving de bestuurder op sneeuw, zand of gladde oppervlaktes en biedt extra grip op bochtige wegen. De ALL4 is gebaseerd op een elektromagnetisch centraal differentieel en verdeelt de aandrijfkrachten op continu veranderende niveaus tussen de voor- en achteras. Het elektrisch gecontroleerde systeem is direct geïntegreerd in de DSC controle-eenheid (Dynamic Stability Control) waardoor het koppel meteen en op de juiste plaats wordt omgezet naar aandrijving.

In de nieuwe modellen MINI Cooper Countryman ALL4 en MINI Cooper Paceman ALL4 verdeelt het vierwielaandrijfsysteem de kracht van de 1,6 liter viercilinder motor, die 90 kW/122 pk levert, tussen de voor- en achterwielen. De vlotte voorwaartse aandrijving is gegarandeerd door het maximale koppel van 160 Nm (190 Nm met automatische versnellingsbak) bij een toerental van 4.250 tpm.

Daardoor sprint de MINI Cooper Countryman ALL4 van 0 to 100 km/h in amper 11,9 s (automaat: 11,7 s). De topsnelheid is 184 km/h (182 km/h). Dankzij de verregaande efficiëntie van zowel de motor als de aandrijving en de omvattende MINIMALISM technologie, gaat het verhoogde rijplezier hand in hand met een verminderd verbruik en een lage uitstoot. De MINI Countryman ALL4 heeft een gemiddeld verbruik van 6,9 l per 100 km (automaat: 7,5 l) in de EU testcyclus en een CO2 uitstoot van 167 (175) gram per kilometer.

Het rijplezier en het verbruik van de MINI Cooper Paceman ALL4 is even indrukwekkend. Dit model spurt in 11,8 s (automaat: 11,6 s) vanuit stand naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 185 (183) km/h. Het verbruik en de CO2 uitstoot in de EU testcyclus zijn dezelfde als die van de MINI Cooper Countryman ALL4.

Met deze uitbreiding van het gamma zijn er voortaan telkens vier varianten van de MINI Countryman en MINI Paceman met de optie ALL4. Het vorige beschikbare portfolio omvatte de modellen MINI Cooper S Countryman ALL4 en de MINI Cooper S Paceman ALL4 (135 kW/184 pk), de MINI Cooper SD Countryman ALL4 en de MINI Cooper SD Paceman ALL4 (105 kW/143 pk), samen met de MINI Cooper D Countryman ALL4 en de MINI Cooper D Paceman ALL4 (82 kW/112 pk). De sportieve modellen MINI John Cooper Works Countryman en MINI John Cooper Works Paceman brengen het krachtige vermogen van 160 kW/218 pk standaard over op de vier wielen.

Het merk MINI is erin geslaagd heel wat terrein te kunnen winnen sinds de lancering van de MINI Countryman en zo een nieuwe groep klanten te kunnen verwelkomen in de MINI familie.

Tags: Auto