Mobly en Europ Assistance Belgium lanceren samen mobiliteitsplatform Moveasy

Bijstandsmaatschappij Europ Assistance Belgium en mobiliteitsspeler Mobly lanceren samen het mobiliteitsplatform Moveasy. Dit platform werd door beide partijen samen gebouwd en biedt bedrijven de mogelijkheid om klanten te laten kiezen uit een waaier aan alternatieve vervoermiddelen. De NMBS en De Lijn behoren tot de alternatieve vervoermiddelen, maar ook elektrische steps, fietsen en taxi’s maken deel uit van het aanbod en er zijn nog samenwerkingen met nieuwe partners op til.

Mobiliteitsapp

MoveEasy is een mobiliteitsplatform in de vorm van een applicatie waarmee je je snel en efficiënt met een mobiliteitsbudget, voor een welbepaalde periode kan verplaatsen, zowel met het openbaar vervoer als met een aantal andere alternatieve vervoermiddelen. Dankzij het mobiliteitsplatform kunnen partners een gevarieerde keuze aan mobiliteitsoplossingen bieden waarbij betalingen automatisch gedekt worden. Zoals bijvoorbeeld bedrijven voor hun medewerkers in het kader van een mobiliteitsbudget, overheden voor de toeristische sector en zoveel meer.

Mobiliteitsbudget

De NMBS, en De Lijn en deelfietsen van Mobit zijn standaard in het platform geïntegreerd. Vervoerbewijzen van deze maatschappijen kunnen met enkele kliks en het mobiliteitsbudget worden aangekocht, zonder dat daar een extra geldtransactie aan te pas komt. Dit versnelt de aankoop van tickets bij deze partners gevoelig, maar ook bij alle andere partners zijn de terugbetalingen gecoverd. Tickets voor de MIVB/STIB of TEC zitten mee in het aanbod. En ook met vervoerdiensten Uber en Taxis Verts en de handige elektrische steps van Lime, kan je je via Moveasy verplaatsen. De kosten in verband met deze aankoop worden binnen enkele dagen na aankoop vergoed, in het kader van het “Mobility Budget” van Europ Assistance.

Alternatieven voor vervangwagen

Europ Assistance Belgium gaat zelf meteen aan de slag en lanceert de eerste concrete toepassing voor het mobiliteitsplatform, “Mobility Budget”. “Globaal genomen stellen wij jaarlijks meer dan 10.000 vervangwagens ter beschikking van onze klanten, goed voor een totaal van meer dan 56.000 dagen”, zegt Fernando Diaz, CEO bij Europ Assistance Belgium. “We merkten echter dat een auto niet altijd de ideale manier is om je tijdelijk mee te verplaatsen. Daarom bieden we onze klanten via Moveasy een alternatief aan bij immobilisatie: “Mobility Budget. Hierbij krijgen geïmmobiliseerde klanten voortaan de keuze om zich te verplaatsen met de vervoermiddelen die via het platform worden aangeboden tot hun auto weer beschikbaar is.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending