Motrac: 3 vertrouwde oplossingen voor een hogere productiviteit

Er zijn maar weinig sectoren die elkaar zo ondersteunen dan die van de automotive en van de intralogistiek: waar de automobielindustrie ervoor zorgt dat logistieke oplossingen op hun eindbestemming geraken, zorgen diezelfde interne transportmiddelen voor een feilloze productie van auto’s en vrachtvervoer. Het gevolg is dat we in beide sectoren vaak vergelijkbare technologieën zien, waardoor u ook zelf kunt genieten van de productieverhogende oplossingen die u aan uw klanten aanbiedt.

1. Elektrische oplossingen op maat

Steeds krachtigere batterijen, veelbelovende duurzame technologieën zoals waterstofaandrijving… net als de automobielsector zet ook de intralogistiek grote stappen op vlak van elektrificatie. Het gevolg hiervan is dat u uit een steeds ruimer aanbod aan elektrische heftrucks en magazijntrucks kunt kiezen, waarbij u ook alsmaar vaker de keuze heeft tussen loodzuur- of tussentijds oplaadbare lithiumionbatterijen.

De vooruitgang in elektrische krachtproductie resulteerde recent ook in de introductie van 2 volledig nieuwe elektrische heftruckreeksen. Hiermee werden de voornaamste verschillen met thermische trucks (kracht, ergonomie…) weggewerkt, zonder dat het duurzame karakter van deze vorkliften verloren ging:

2. Intelligent vlootbeheer

De toenemende digitalisering staat ons toe om steeds meer informatie uit onze wagens te halen en fouten alsmaar sneller op te sporen. Datzelfde geldt voor uw interne transportmiddelen, waarvan de gegevens via het Linde connect vlootbeheersysteem te allen tijde kunnen worden weergegeven. Een ander belangrijk voordeel van digitaal fleet management is de mogelijkheid om trucks met elkaar te connecteren, een optie die vooral bij toenemende automatisatie van groot belang kan zijn.

3. Verdere ontwikkeling automatisatie

De automotivesector is een pionier op vlak van automatisatie, maar krijgt hierbij ook steeds meer ondersteuning vanuit de intralogistiek. Het aanbod autonome magazijntrucks van Linde is de voorbije jaren enkel toegenomen, en biedt u steeds meer mogelijkheden om repetitieve processen – zoals het aanleveren van onderdelen – 24 uur op 24 door AGV’s (automatisch gestuurde voertuigen) te laten uitvoeren, waardoor uw personeel zich met waardevollere taken kan bezighouden.

Ontdek snel onze intralogistieke oplossingen op maat van de automotivesector!

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending