Na behalen Gold Fleet status tekent Alphabet Belgium nieuw Cleaner Car Contract

28022013 - Alphabet Cleaner Car Contract_NL-w800-h600Met het ruimschoots behalen van de doelstelling om de gemiddelde uitstoot van het wagenpark naar 120 gr/km terug te brengen in 2012, heeft Alphabet Belgium op 27 februari 2013 een nieuw contract met de Bond Beter Leefmilieu ondertekend. Hiermee verbindt de leasemaatschappij zich ertoe om de uitstoot van het wagenpark verder te verlagen naar 113  gr/km  in 2014.

Alphabet, dat  hiermee de status van  Gold Fleet heeft  verkregen, spreekt tevens het  streven uit om in 2020  een uitstoot  te realiseren van 95 gr/km. Op genoemde datum heeft ook de Nederlandse vestiging van Alphabet het Cleaner Car Contract ondertekend.

Samenwerking met klanten

Om een CO2 uitstoot van 120 gr/km te verwezenlijken, bood Alphabet haar klanten de mogelijkheid om tegen gunstige condities zuinige auto’s op te nemen in het wagenpark. Deze aanpak heeft geresulteerd in een versnelde vergroening van de totale vloot, waarmee de ‘Gouden Ambitie’ van 120 gr/km veel eerder werd behaald dan verwacht.

Jan van Roon, CEO van Alphabet Belgie, verduidelijkt: “Vanaf het eerste moment stond Alphabet volledig achter de ambitie met de Bond Beter Leefmilieu. We wilden echter voorkomen dat het bij een papieren ambitie zou blijven. Vandaar dat we vanaf  het allereerste begin de samenwerking met onze klanten hebben gezocht. Dit zullen we ook de komende jaren blijven doen. Alleen op deze manier kun je het verschil maken en je doelstelling echt inhoud geven.”

Transparant over duurzaamheid

De ondertekening van het nieuwe Cleaner Car Contract past naadloos in de strategie van Alphabet om op een open manier zaken te doen. Het duidelijk en openbaar formuleren van een CO2-ambitie  is hier een goed voorbeeld van. “Het goat in dit geval niet alleen om het transparant delen van je CO2-uitstoot met de buitenwereld, maar  ook om het inzichtelijk maken aan je klanten dat duurzaam autorijden  ook daadwerkelijk goedkoper is” aldus Jan van Roon.

Over Cleaner Car Contracts

Cleaner Car Contracts is een initiatief  van de Bond Beter Leefmilieu waar de voornaamste leasemaatschappijen laten zien dat wagenparken veel sneller zuinig en minder milieubelastend kunnen zijn dan volgens Europese regels nodig is.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!