Negen nieuwe Mercedesgarages voor Van Mossel

De uitbreiding van het Van Mossel imperium in ons land gaan onverminderd door. Deze week neemt het Nederlandse bedrijf volgens zakenkrant De Tijd de 9 vestigingen van Mercedes Groep Vereenooghe over.

Vereenooghe is de grootste Mercedesdealer in West-Vlaanderen, met vestigingen in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Jabbeke, Oostende en Knokke-Heist, mede dankzij een grote overname zo’n vijf jaar geleden. Het dealerbedrijf verkocht vorig jaar zowat 3.800 wagens, goed voor één nieuwe Mercedes op zeven in ons land. Bovendien zijn enkele van de vestigingen van Vereenooghe gespecialiseerd in Mercedes Trucks, klassieke modellen of de sportieve divisie AMG.

“Met Van Mossel in Turnhout en Brecht verdelen we in België al Mercedes-Benz personenwagens en bestelwagens. Met de overname van Vereenooghe is de servicecyclus compleet en worden een exclusief AMG Performance Center, een Classic Car Center en een Vans ProCenter toegevoegd. Dankzij deze overname en onze sterke geografische spreiding kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn”, zegt Koen Claesen, CEO van Van Mossel België.

Hij legt de strategie van Van Mossel voor de rest van het jaar uit in De Tijd: “We willen ons huiswerk in België en Luxemburg dit jaar nog afronden.’ Dat betekent dat Van Mossel vooral overnames zoekt in Oost-Vlaanderen en Wallonië. ‘We willen in het hele land aanwezig zijn om rondom de dealers een netwerk van carrosserie- en leasingbedrijven te ontwikkelen.”

Het laatste woord is voor de verkopende partij, met name Alain Vereenooghe: “Wij zijn verheugd dat Van Mossel het volgende hoofdstuk schrijft voor Groep Vereenooghe. Het was en blijft voor ons zeer belangrijk dat ons bedrijf in handen is van een sterke marktspeler. Na het bewezen succes van de overnames van Mercedes-Benz in Antwerpen, zijn wij ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partij zijn om de toekomstige groei van onze groep te realiseren. Van Mossel groeit snel en deelt onze visie: groeien op een gezonde manier, met evenveel zorg voor onze klanten als voor al onze medewerkers.”

Eerder vandaag lekte uit dat Mercedes-Benz Drogenbos en Waterloo, twee vestigingen van de invoerder van het merk met de ster, in Franse handen komen.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview