Nieuwe Algemeen Directeur voor Renault Benelux

Vanaf 1 oktober wordt Jérôme Pannaud benoemd tot Algemeen Directeur van Renault België Luxemburg en Renault Nederland. Hij neemt de fakkel over van Jean-Paul Renaux, die met pensioen gaat.

Jérôme Pannaud, een geboren en getogen Parijzenaar, startte na zijn studies aan « l’Institut d’Etudes Politiques de Paris » zijn carrière bij Renault in 1989. Hij oefende verschillende functies uit binnen de commerciële afdelingen in Frankrijk en Europa, waarvan drie jaar in Nederland als marketing coördinator.

In 2003 werd hij benoemd tot Marketing Directeur van Renault België Luxemburg. In 2006 keert hij terug naar de hoofdzetel als Commercieel Directeur Bestelwagens bij de Commerciële Directie Bedrijfsvoertuigen. In 2010 wordt hij binnen de Europese Commerciële Directie (G10) benoemd tot Marketing Directeur, vervolgens in 2013 tot Sales Directeur. Jérôme Pannaud is sinds mei 2015 Commercieel Directeur van Renault Rusland.

Pannaud volgt dus de Belg Jean-Paul Renaux op, die in zijn lange carrière heel wat watertjes doorzwom binnen de Renault Groep: directie Naverkoop van Renault België Luxemburg (RBL), directeur naverkoop van het Belgisch-Luxemburgse filiaal. In 1993 neemt hij de verantwoordelijkheid van Verkoopdirecteur op zich.

Vanaf 1996 begint hij aan een internationaal parcours als Projectdirecteur G.H. Luxemburg en Algemeen Directeur van Renault Luxemburg. In 2011 gaat het richting hoofdzetel van Renault Europe Automobiles als Exploitatiedirecteur voor Europa.

In 2004 wordt hij benoemd tot Algemeen Directeur van Renault Zwitserland. Zes jaar later, neemt hij de verantwoordelijkheid van de Algemene Directie van Renault Nederland op zich. In 2013 richt hij de Cluster Groupe Renault Benelux op en wordt daarbij benoemd tot Algemeen Directeur van Renault België Luxemburg. Daarbij behoudt hij zijn verantwoordelijkheden als Algemeen Directeur van Renault Nederland. Na een lange staat van dienst gaat Renaux dus binnenkort op 64-jarige leeftijd op pensioen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!