Nieuwe investeerders en bestuurders bij CenEnergy

CenEnergy wil zijn groei versnellen en zijn organisatie verder professionaliseren. Het trekt daarom nieuwe investeerders aan uit de automobiel- en de IT-sector. Oprichtster Isabelle Storme draagt de operationele leiding over aan Jan Verbruggen en Kurt Geudens.

Van links naar rechts: Jan Verbruggen, Isabelle Storme en Kurt Geudens

CenEnergy levert laadoplossingen voor elektrische voertuigen aan bedrijven, overheden en particulieren. Het heeft een wijdvertakt eigen Belgisch netwerk van laadpunten. Via roamingpartnerships hebben de klanten toegang tot meer dan 50.000 laadpunten in heel Europa. CenEnergy levert Belgische kwaliteit, van concept en productie tot installatie en after-service.

CenEnergy differentieert zich door de combinatie van innovatieve technologie met uitbating en beheer op maat van de klant. “Maximale toegevoegde waarde creëren voor de infrastructuureigenaar en de consument blijft de hoofddoelstelling”, zegt Jan Verbruggen. “Wij willen de groei versnellen door een focus op schaalvergroting, kwaliteit, service en nieuwe verdienmodellen voor de klanten. Ook de backofficeprocessen worden geoptimaliseerd in functie van de huidige en toekomstige noden.”

Ginion Group en Gumption treden toe als investeerders. Ginion Group is als automobielgroep actief als invoerder en verdeler van verschillende premium- en luxemerken. Gumption ondersteunt als businessaccelerator gedreven ondernemers en starters met innovatieve oplossingen en diensten voor digitale transformatie en procesverbetering. Ginion Group en Gumption ondersteunen de groei zowel financieel als inhoudelijk. Daarnaast blijven de Centrauto Group en Isabelle Storme aan boord als aandeelhouders. Isabelle Storme zal zich voornamelijk toeleggen op business development.

Jan Verbruggen bekleedde eerder functies als COO en salesdirecteur bij o.m. Centrauto, Touring en ALD Automotive. Kurt Geudens heeft een jarenlange ervaring als businessbankier en leidde als zelfstandig ondernemer een eigen brandstoffenbedrijf.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!