Nieuwe SUV’s Hyundai in de kijker op het Autosalon van Genève

hyundaiTijdens het aanstaande salon van Genève zal Hyundai een bescheiden wereldpremière en Europese première op het publiek loslaten.

Hoewel de wagen eerder al in de VS werd getoond, zal de nieuwe Grand Santa Fe ongetwijfeld met de meeste aandacht gaan lopen op het salon van Genève. De Grand Santa Fe komt het bestaande Santa Fegamma aanvullen. Met zijn 21,5 cm aan extra koetswerklengte, biedt hij een uitgesproken groter interieur dat standaard 7 zitplaatsen krijgt.

Ook het design werd aangepast, waarbij vooral de nieuwe lichtblokken en dubbele uitlaat achteraan opvallen. Vooraan werd de cluster met mistlichten en LED-dagrijverlichting hertekend, en uiteraard krijgt de gordellijn van de Grand Santa Fe een ander profiel in vergelijking met zijn kortere broer.

En Hyundai pakt uit met nog meer SUV-nieuws in Genève. Drie jaar na zijn lancering krijgt

Hyundai’s populairste model op de Belux-markt een facelift. De ix35 facelift (wereldpremière) wordt bewust bescheiden gehouden op esthetisch vlak. Het huidige verkoopsucces van de wagen toont dan ook aan dat het design nog steeds erg gesmaakt wordt bij het grote publiek. Wel worden LED-dagrijlichten toegevoegd en ondergaat het interieur enkele zichtbare wijzigingen.

Op technisch vlak noteren we dat de 2.0 CRDi 136 pk 4WD voortaan gecombineerd kan worden met een automaat, en zorgt een doorontwikkeling van het bestaande gamma voor lagere emissiewaarden doorheen het motorenpalet.

Naast deze twee belangrijke primeurs zal Hyundai Motor Company nog heel wat nieuws in de marge verspreiden. Meer hierover tijdens de persconferentie op 6 maart om 11u30 op de Hyundai-stand.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto