Nissan LEAF zkt. Testrijders

Begin juni worden 20 particulieren, ondernemers, lokale overheden en organisaties uit Vlaams-Brabant gedoopt tot officiële ‘Testrijder’ met een elektrische auto. ALD Automotive, Nissan Belux, Bond Beter Leefmilieu en de provincie Vlaams-Brabant staken de koppen bij mekaar voor dit project. De zogenaamde Testrijders, die ambassadeurs worden van het concept autodelen, leasen een Nissan LEAF – waarvan  net een nieuwe generatie van de band is gerold – die ze via het deelplatform CarAmigo zo vaak mogelijk  moeten delen met buren, vrienden, collega’s en onbekenden. 

Met het project Testrijders willen de initiatiefnemers het elektrisch leasen, autorijden en -delen promoten en duidelijk maken dat het mogelijk is voor elke Vlaming. Het eerste jaar loopt het project in Vlaams-Brabant, nadien zou de campagne ook in andere provincies in Vlaanderen starten.

Community van e-rijders

“Het project richt zich op een breed publiek. We willen immers zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met elektrisch leasen, rijden en delen. Via twintig Testrijders die een elektrische auto delen met buren, vrienden, collega’s en kennissen ontstaat een groeiende community van e-rijders”, zegt Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu.

Ook bedrijven en ondernemingen kunnen zich kandidaat stellen voor dit proefproject. “We mikken op een verdeling van 60 procent privépersonen en 40 procent ondernemingen”, vertelt Peter Colman, Leasing Manager van Nissan Belux. “Want uiteraard is er zeker ook in de professionele markt een toekomst weggelegd voor elektrische wagens, maar gaat het erom om de bestuurders in zo’n wagen te krijgen om de bijzondere beleving van elektrisch rijden ten volle te kunnen ervaren.”

Nissan LEAF voor Testrijders

De nieuwe Nissan LEAF bleek de perfecte kandidaat voor dit proefproject. “In het C-segment steekt onze LEAF steekt er met kop en schouders boven de concurrentie uit. Vooral de autonomie van 378 km is innovatief”, benadrukt Peter Colman. “Bovendien sluit dit autodeelproject perfect aan bij de marketingcampagne van de LEAF, die de nadruk wil leggen op integratie van het voertuig in de samenleving.”

De Testrijders krijgen de wagen niet zomaar ter beschikking en worden evenmin eigenaar van het voertuig, maar leasen het via ALD Automotive. Joke Vercruysen, Sales Manager Key Accounts van ALD Automotive, legt uit: “Het gaat om een leasecontract van drie jaar waarbij de Testrijder een laadpas van Blue Corner ter beschikking krijgt.  Tijdens het eerste jaar van het contract engageert de Testrijder zich om zijn voertuig maandelijks minimaal 5 keer te delen via het deelplatform CarAmigo. De twee resterende jaren van het contract mag hij of zij dit uiteraard blijven doen, maar is hij er niet toe ‘verplicht’.”

Kandidaten kunnen zich tot 18 maart inschrijven via Testrijders.be waarna een selectie- en screeningsprocedure volgt om op 6 juni 2018 van start te gaan met een poule van 20 zeer diverse Testrijders . We zijn benieuwd of het een stormloop wordt. De maandelijkse leaseprijs van 525,29 euro incl. btw voor bedrijven (en 459,85 incl. btw voor particulieren) blijkt alvast marktconform én de Testrijders nog een centje kunnen bijverdienen door hun testwagen te delen via CarAmigo voor 35€ per dag.

 

 

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!