Noam Grootvriendt (Volkswagen): “2021 wordt het jaar van de inhaalbeweging”

De Fleet Manager van Volkswagen, Noam Grootvriendt, voorspelt een sterke groei in de verkoop van PHEV en EV. Hij verwacht echter dat “het huidige aandeel van diesel (40% bij VW) in 2021 niet significant zal dalen”.

Wat waren de meest opvallende trends tijdens 2020 bij uw klanten?

Sommige klanten hebben bestellingen uitgesteld, al dan niet onder de vorm van contractverlenging in hun leasevloot. Vroeg of laat zijn die natuurlijk wel aan vervanging toe. En door Covid is de lancering van een aantal belangrijke volumemodellen uitgesteld. 2021 wordt dus het jaar van de inhaalbeweging, waarbij we meer dan ooit een volledig aanbod hebben om aan ieders wens te voldoen. Een tweede trend is de snelheid waarmee de transitie naar alternatieve mobiliteit wordt ingezet. Beide zijn een opportuniteit voor ons merk in 2021.

Zette de trend naar elektrificatie zich door bij uw klanten? Wat verwacht u op dat vlak van 2021? :

In ieder geval is het duidelijk dat zowat alle klanten, ongeacht hun omvang, de elektrificatie van hun vloot op de agenda hebben gezet als onderdeel van hun zoektocht naar alternatieve mobiliteitsoplossingen. De grootste uitdaging voor deze klanten is de integratie hiervan in hun HR-beleid. Met onze ID.3, ID.4 & toekomstige modellen is Volkswagen klaar voor deze transitie en zal ons gamma in 2021 onder andere bestaan uit 7 plug-in hybride en 3 volledig elektrische modellen verspreid over zowat alle segmenten.

Hoe zijn de verhoudingen vandaag (in verkochte aantallen) van de verschillende aandrijfvormen?

Vandaag is 5% van onze verkoop full elektrisch en 8% plug-in hybride. Ik verwacht dat in 2021 25% van onze verkoop een PHEV of EV zal zijn. Het aandeel van diesel voertuigen is bij Volkswagen met 10% gedaald maar ik verwacht dat het huidig aandeel van 40% geen verdere significante daling zal kennen in 2021.

Ook in 2021 mag men kiezen tussen NEDC 2.0 en WLTP voor de fiscale berekeningen van de bedrijfswagens. Maar wat heeft uw voorkeur en waarom?

Volkswagen zal in 2021 beide waarden opnemen op de COC. Op zich maakt het me dan ook niet uit welke zal worden weerhouden, wel dienen de spelregels duidelijk te worden bepaald.

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Sinds november is de nieuwe Arteon Shooting Brake mijn bedrijfswagen. Als opvolger is de nieuwe Tiguan PHEV in bestelling welke vervolgens zal worden vervangen door een ID.4.

Hebt u tijdens de lockdown periodes ook positieve zaken ontdekt/geleerd?

Waar ik vroeger bijna nooit aan home working deed, heb ik uiteraard de voordelen ervan ondervonden en dan vooral op vlak van time management. Daarentegen heb ik ervaren dat rechtstreeks contact met collega’s, partners en klanten voor mij heel belangrijk is. Na de covid periode kijk ik er enorm naar uit om beide te combineren. Afspraak in 2021!

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Vergotte 8790 Waregem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending