O-MY GOD

PQDuizend euro, zoveel kost het om een gepersonaliseerde nummerplaat te bestellen. Goed gek, denkt u? Niet iedereen is die mening toegedaan, ondertussen rijden maar liefst 8.000 Belgen er mee rond. Bovendien bleek onlangs dat het misschien wel de investering waard is. De camera’s van de trajectcontroles blijken immers niet in staat te om “niet-gestandaardiseerde” nummerplaten te lezen. De foto’s die deze column flankeren, geven alvast een indicatie van wat we kunnen verstaan onder “niet –gestandaardiseerd.”

Toen ik het nieuws hoorde, had ik een ROFLMAO-moment (Rolling On the Floor Laughing My Ass Off), leuk letterwoord voor een gepersonaliseerde nummerplaat trouwens. Alleen in België kom je dat soort capriolen tegen.

En in een landje waar afgunst een nationale sport is, leidt dat vanzelfsprekend meteen tot zurige reacties. Rijke rakkers met hun sportwagens die een vrijgeleide krijgen om te hard te rijden. Dié toon dus. Even bijtunen, guys. Ten eerste is het niet de fout van de nummerplaathouders dat de overheid steken laat vallen. Bovendien gaat het alleen over trajectcontroles en niet over gewone flitstoestellen. En ten derde: de amusementsfactor van dergelijke nummerplaten ligt (soms) vrij hoog.DSC_1411-lowres

En we mogen ook al eens lachen terwijl we onderweg zijn, of niet? Ik kan het knipoog-gehalte van een oldtimer Mercedes-Benz met de nummerplaat OPA-AUTO alvast appreciëren. En er rijden naar verluidt twee Tesla’s in België rond met de respectievelijke nummerplaten kWh en SSSST. Sympathiek toch? Sommigen hadden blijkbaar een gebrek aan inspiratie en kozen voor HIHIHI, HAHAHA en eentje ging de nihilistische toer op met 0-000-0. En natuurlijk zijn er ook altijd de overmoedigen: STIG, BATMAN, CATCH- ME, FLY, VRROEMM, ROCKET, PUR-SANG. Lekker stoer maar wel een beetje lullig als je door de mobiele arm der wet langs de kant gezet wordt voor overdreven snelheid of ander onbetamelijk gedrag. Ik ben er trouwens voorstander van dat de politie voortaan ook met gepersonaliseerd nummerplaten rondrijdt: FLIKKEN, PAKKEMAN, TERMINATOR, MAD MAX, COPPER … de mogelijkheden zijn eindeloos.

Rondrijden met een gepersonalisdeerde nummerplaat, dat zorgt voor thumbs-up als je voorbijrijdt. En ik ben er zeker van dat zelfs de politieambtenaar een glimlach niet zal kunnen onderdrukken als hij naar de flitsfoto kijkt.

Last but not least: de gepersonaliseerde nummerplaten brengen nu al 10 miljoen euro op aan de schatkist en dat bedrag stijgt nog iedere dag. En de mensen betalen dat helemaal vrijwillig! Dat hebben we meer nodig in de toekomst: positieve belastingen in plaats van belastingen om de mensen het leven zuur te maken.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto