OCTA+ HybridCard: tanken en laden met één kaart

OCTA+ komt verrassend uit de hoek met zijn HybridCard. Met deze multi-netwerkenkaart kan je zowel klassieke brandstoffen tanken als elektrisch laden. Voor België is dat alvast een primeur.

Met de gemengde kaart (voor de Benelux of enkel voor België) kunnen chauffeurs hun wagen voltanken in meer dan 1.850 tankstations in België (160 stations van OCTA+ en de stations van Q8, Esso, Texaco, Avia, Power, Lukoil, Maes, G&V en het DCB-netwerk) en 2.050 in de Benelux. Bovendien biedt de kaart toegang tot het hele netwerk van Blue Corner, dat ongeveer 1.000 laadpalen voor elektrische voertuigen in België telt. Voor bedrijven met een mixed fleet (elektrisch en brandstof) of plug-in hybrids is dat alvast een handige oplossing.

“We zijn ervan overtuigd dat er in de toekomst steeds meer elektrische voertuigen zullen rondrijden. Daarom investeren we niet alleen in de ontwikkeling van het netwerk van laadpalen – een essentiële voorwaarde voor de groei van de elektromobiliteit. Al onze klanten krijgen nu ook gratis de nieuwe gemengde kaart”, aldus Etienne Rigo, co-CEO van OCTA+. “Automobilisten kunnen de kaart vrij gebruiken, ongeacht of ze elektrisch rijden of niet. Bovendien wordt hun administratie eenvoudiger, aangezien de onkosten voor brandstof en elektriciteit op hetzelfde document vermeld worden.”

Extra service: split billing

Een ander voordeel van deze kaart is de “split billing” die de mogelijkheid geeft om de elektriciteit die de werknemer thuis oplaadt voor zijn (hybride of elektrische) firmawagen aan de werkgever door te factureren. De kaart is zowel beschikbaar voor bedrijven als voor particulieren.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!